Karácsony: Kiderült, hogy a kínai elitegyetem a magyar diákok számára szinte elérhetetlen lesz, több milliós tandíjat kell majd fizetni

https://444.hu/2021/05/17/karacsony-kiderult-hogy-a-kinai-elitegyetem-a-...

„Tudom, mert megtapasztaltam, hogy Magyarországnak ma olyan kormánya van, amelyik képtelen együttműködni. Ha megállapodsz például a Diákváros építéséről, bármelyik nap arra ébredhetsz, hogy a helyére a Kínai Kommunista Párt elitegyetemét akarják felhúzni”, írja hétfő délutáni Facebook-posztjában a főpolgármester, miután a Fudan Egyetemről egyeztetett Palkovics László miniszterrel. Karácsony Gergely szerint a több mint kétórás megbeszélésen

  • "kiderült, hogy a kínai elitegyetem igenis kiszorítaná a Diákváros fontos részeit,"
  • "kiderült, hogy a kínai elitegyetem a magyar diákok számára szinte elérhetetlen lesz, több milliós tandíjat kell majd fizetni,"
  • "kiderült, hogy a Fudan egyetem a magyar adófizetők pénzéből csak és kizárólag a kínai politikai és gazdasági érdekek szolgája."

Mivel a kormány az emberek feje fölött dönt, konzultációt indít a ferencvárosi polgármesterrel.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.