Karácsony Gergely: Nem vagyok tökéletes

Az ellenzéknek különbnek kell lennie, mint a Fidesznek. Ha bármelyik körzetben kiderül egy jelöltről, hogy valamilyen visszaélést követett el, az kihat az egész ellenzékre − mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című adásában.

https://index.hu/belfold/2021/09/28/karacsony-gergely-ellenzek-elovalasz...

Az ellenzéki politikus nagyon sokáig kitartott a Zuglóban induló MSZP-s jelölt, Tóth Csaba mellett, azt is elárulta, hogy miért változott meg a véleménye.

Nem vagyok tökéletes, nem volt könnyű, de levontam a megfelelő konzekvenciákat miután Hadházy Ákos bemutatta a dokumentumokat, és azt reméltem, hogy ez a többiekben is elindít egy folyamatot

− magyarázta a miniszterelnök-jelölt.

Karácsony Gergely elmondta, hogy egyetért a DK-s miniszterelnök-jelölttel, Dobrev Klárával abban, hogy nem nem lehet „gúzsba kötve kormányozni”, de ha valakinek többsége van, el lehet irányítani. Szerinte nem jogállami módszerekkel kell lebontani a NER-t, hanem „el kell zárni a közpénzcsapokat”.

Az a politika, hogy bonyolult kérdésekre egyszerű, de rossz megoldásokat adunk, az fideszes tempó

− vélekedett az ellenzéki politikus, aki szerint „ha nem lennének offshore-ozó, meg karlendítő jelöltjeink, akkor akár kétharmadunk is lehetne”.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.