Karácsony Gergely nagyon kiakadt, szerinte a kormány miatt van ennyi veszélyes BKV-jármű

A főpolgármester négy pontban foglalta össze, szerinte miért történhetett meg az, hogy több BKV-jármű is közúti közlekedésre alkalmatlannak bizonyult.

http://www.atv.hu/belfold/20210909-karacsony-gergely-nagyon-kiakadt-szer...

Ahogy arról korábban beszámoltunk, négy BKV-telephelyen tartottak ellenőrzést a hét elején, mely nyomán a kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta 13 autóbusz és 5 trolibusz közúti közlekedésben való részvételét.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált a hírre. Facebook-bejegyzésében négy pontban foglalta össze, szerinte miért történhetett meg mindez.

„1) Egyetlen aláírásra lett volna szükségünk ahhoz, hogy az Európai Beruházási Bank pénzéből új trolibuszokat vegyünk. Erre a kormány nem volt hajlandó.

2) Pályáztunk új elektromos buszokra, amikor jelentkeztünk a kormány által meghirdetett Zöld Busz programra. Hat nagyváros kapott ilyen környezetbarát járműveket, Budapestet egyszerűen kizárták a programból.

3) Úgy készültünk, hogy a kormány állja a szavát, és betartva az Európai Unió szabályait a Fővárosi Önkormányzatot is bevonja a Helyreállítási Alap felhasználására készített tervezésbe. Ebből a támogatásból is korszerűsíteni szerettük volna a BKV járműparkját. Miután elég gyorsan kiderült, hogy az EU szigorúan ellenőrzi a terveket, és a kormány nem tudja ellopni a pénzt, inkább lemondtak a támogatásról, így aztán sem mi, sem más nem tudta felhasználni azt értelmes célokra.

4) Hónapok óta várjuk, hogy a kormány reagáljon egy hitelkérelemre, amiből azonnal vásárolhatnánk 120 új buszt, de úgy tűnik, túlságosan elfoglaltak, hogy elbírálják azt”

- írja a főpolgármester.

Karácsony Gergely a bejegyzésben jelezte továbbá, hogy szerint nem 18 buszt kellene lecserélni, hanem 380-at, amit „szívesen meg is tettek volna, a fent említett alkalmak egyikén vagy például akkor, ha a kormány nem vérezteti ki a fővárost az iparűzési adó elvonásával”. „Abból a pénzből ugyanis nagyjából 500 új buszt vehettünk volna” – tette hozzá.

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.