Karácsony Gergely: Az első győzelem már megvan

Ismét bebizonyosodott: a közösség ereje meghátrálásra kényszeríti még Európa legerőszakosabb, legcinikusabb, legönzőbb kormányát is − írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. Szerinte az első győzelem már megvan, ami nem a politikusoké, hanem a polgároké.

https://index.hu/belfold/2021/06/07/karacsony-gergely-fudan-egyetem-guly...

A főpolgármester szerint nem a „kormány kegyén” múlik, hogy lesz-e népszavazás a Fudan Egyetem ügyében, ahogyan arról sem a kormány határoz, hogy ez mikor legyen.

KAPCSOLÓDÓ

 2023-ban lehet a népszavazás a Fudanról

Gulyás Gergely: 2023-ban lehet a népszavazás a Fudanról

Szerinte a kormány érti az EU nyelvét, de nem mindig szereti, míg a főpolgármester úgy szereti, hogy nem érti.

Karácsony Gergely emlékeztetett, hogy Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, hogy a beruházás feltételei már ismertek. Az ellenzéki politikus azonban kijelentette: a Fudan-beruházás feltételei akkor lesznek ismertek, ha a kormány végre hajlandó nyilvánosságra hozni őket. Ő ezt már hetekkel ezelőtt kezdeményezte – tette hozzá. A Fudan feltételei mellett azonban a Diákváros megállapodását mindenki ismeri, annak megépítését pedig csakis támogatni tudja.

Szóval, akkor indulhat is a népszavazás a Diákvárosról, el is kezdem erről az egyeztetéseket már a héten

− közölte Karácsony Gergely, aki szerint az ügy nem lehet csak a budapestiek ügye, ugyanis „a kínai kommunista egyetemre a kormány több mint 500 milliárd forint adósságot akar a nyakunkba sózni, ez minden egyes magyarnak a zsebébe vág, hiszen ezt az adósságot a gyerekeinknek, sőt az unokáinknak is fizetniük kell”. Kiemelte azt is, hogy a Diákváros elsősorban a vidéki magyar fiataloknak jelentene megfizethető lakhatást.

Tudomásul veszem, ha a kínai követség sajtószóvivője a belügyeikbe való beavatkozásnak veszi, ha olyan szavakat használok, mint „demokrácia”, „jogállam”, „emberi jogok”. De mivel én ezekben hiszek, ezeket fogom használni ezután is. Az persze érthető, ha Kína a saját politikai-gazdasági befolyásának növelése érdekében cselekszik, az az elfogadhatatlan, ha a magyar kormány Magyarország érdekei helyett szintén a kínai politikai-gazdasági befolyásszerzést szolgálja ki

KAPCSOLÓDÓ

A szombati tüntetést durva beavatkozásnak és szabotázsnak minősítette a kínai nagykövetség

A szombati tüntetést durva beavatkozásnak és szabotázsnak minősítette a kínai nagykövetség

A demonstráció szerintük árt a kínai–magyar kapcsolatoknak.

− reagált Karácsony Gergely a kínai külképviselet állásfoglalására. Kiemelte azonban, hogy a szombati tüntetésen nem a kínai emberek ellen, hanem „Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen tüntettek”.

Mint azt már korábban megígérte, ma megkezdi az egyeztetést a többi ellenzéki miniszterelnök-jelölttel a kínai vezetésnek írandó levélről és a népszavazás kiírásának feltételeiről is.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.