Karácsony: Budapestet nem lehet újraindítani a városvezetés bevonása nélkül

Örülök, hogy a kormány megfogadta a javaslatomat, és országosan kötelezővé tette az arc eltakarását, maszk vagy sál viselését az üzletekben és a közösségi közlekedésben

https://index.hu/belfold/2020/04/29/karacsony_gergely_koronavirus_kijarasi_korlatozasok_enyhitese_reakcio_budapest/

DMARC20200312010

–reagált Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Orbán Viktor szerda esti bejelentésére. Vidéken új védelmi intézkedéseket vezetnek be, míg a fővárosban marad a kijárási korlátozás.

Karácsony ezzel egyetért, szerinte sincs még itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsék a korlátozó intézkedéseket. „Remélem, a kormány, a csak számára hozzáférhető információk alapján, megfontoltan döntött az ország többi részét érintő enyhítésekről” – fogalmazott a főpolgármester, majd hozzátette,

„BUDAPEST ÚJRAINDÍTÁSI STRATÉGIÁJÁNAK KIDOLGOZÁSA NEM TÖRTÉNHET A VÁROSVEZETÉS BEVONÁSA, AZ INFORMÁCIÓK MEGOSZTÁSA NÉLKÜL.”

Mint megírtuk, a koronavírus elleni védekezés új szakaszát jelentette be Orbán Viktor szerda este Facebook-oldalán.

BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN MARAD A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS, VIDÉKEN AZONBAN ÚJ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKET VEZETNEK BE.

Az új szabályok szerint vidéken

  • az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak.
  • Megnyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei,
  • látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok.
  • Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz betartani a másfél méteres távolságot és maszkot viselni, vagy valamilyen más módon eltakarni az arcot.
  • Az idősek védett vásárlási sávja (9-12) a továbbiakban is megmarad, és Orbán külön arra kérte az időseket, hogy csak kellő indokkal hagyják el otthonaikat.

Orbán azt ígérte, a részleteket majd csütörtökön ismertetik. 

(Borítókép: Mónus Márton / MTI)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.