Kőbányai szecesszió, túra a Nyakas-kőre, őszi kiállítások a Balatonnál

 

 • 15 évvel eddigi egyetlen magyarországi koncertjét követően végre visszatér hozzánk a Tool. 2007-ben a Sziget Fesztiválon álltak színpadra, 2022. május 24-én pedig a Sportarénát veszik majd be.
   
 • Heti Betevő civil egyesület már nyolc éve oszt minőségi „vasárnapi ebédet” a rászoruló embereknek. A kezdeményezésben többek között a Kisüzem, a Kőleves, a KIOSK és a Nemsüti is részt vesz, most további éttermeket keresnek.
   
 • Október 23-án végleg bezár a Mika Tivadar Mulató és Kert. A 2010-ben nyílt helyen a zárásig olyan arcok lépnek majd fel, akikkel leginkább az ősidőkben találkozhattunk itt.

 

 • A feleségem története majd háromórás intenzív érzelemterápia, mélységekkel, fájdalommal, frusztrációval és humorral vegyítve – megnéztük Enyedi Ildikó új filmjét.
   
 • World Press Photo kiállítás immár 64. alkalommal mesél vizuális történeteket a közelmúltunkról. Idén több mint 74 ezer fotóból válogathatott az elismert szakemberekből álló zsűri.
   
 • Az év utolsó negyedére 12 szuper külföldi előadó koncertjét gyűjtöttük össze, remélve, hogy ezúttal nem kell majd lemondanunk róluk újabb korlátozások miatt.

 

 • Kovács Margit termékeny művész volt, a legizgalmasabb munkái épületeken és épületekben látható, különleges hangulatú épületkerámiák. Most mi is összegyűjtöttük a kedvenceinket!
   
 • Káli holtak az az előadás, amire érdemes az egész esténket szabaddá tenni, mert közel négy órát fogunk a Katona Kamrában tölteni, miközben a zombik ellepik a Káli-medencét, a trianoni Hamlet bejárja a világot, közben pedig a főhős, Csáky Alex, az ünnepelt sztár darabjaira hullik szét.
   
 • Dúll Andrea környezetpszichológussal a minket körülvevő környezetről, terekről, a hozzájuk köthető érzéseinkről, a városhasználatról és persze Budapestről beszélgettünk.

 

 • Biatorbágy fölött a Budai-hegység egy olyan része húzódik, mely sziklás magaslatokkal van tele, az éke pedig a bámulatos panorámát nyújtó Nyakas-kő, ami olyan, mint amit Az oroszlánkirályban is láthattunk Simba bemutatásánál.
   
 • Hetedik városi sétánkkal Kőbánya felé vettük az irányt, és bármennyire is azt gondoljuk, hogy ez a sör, a gyártelepek és a rozsdaövezetek hazája, újabb útvonalunk egyáltalán nem erről, hanem az olykor eldugott, kevésbé ismert szecessziós csodákról szól. 
   
 • A Fran Palermo koncertjével nyílik a Turbina, jön A Kávé Napja, a sörkedvelőket a Nyitott Főzdék Napja programjai várják, több kutyás örökbefogadó napot is tartanak a városban, de színházi előadásokban is bővelkednek október első napjai. Heti programajánlónkban ismét színes szelekciót találsz!

 

 • Egyszerre dizájnbolt, galéria, brunchbisztró, kávézó és közösségi tér Veszprémben: a KUNSZT! workshopoknak, kiállításoknak és előadásoknak is otthont ad, de egy jó kávéra és egy ráérős reggelire is érdemes betérni.
   
 • Szabadtéri kortárs szobrokat, retró balatoni kerítések fotóit, a mágikus realizmust idéző Kádár-kori grafikákat is láthatsz az őszi balatoni kiállításokon.
   
 • Üvegfelületeken keresztül látható acél bortartályok, betonelemek és csövek – a Homola Pincészet új épületében közel hozzák a technológiát, és kultúrával tálalják majd 2022-től.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.