Kína a nemzetközi együttműködésben látja a világ jövőjét

Genf-Budapest, 2017. január 19. csütörtök (MSZF)

Kína a nemzetközi együttműködésben látja a világ jövőjét. A nagy országoknak egyenjogú partnerként kell kezelniük a kisebbeket ahelyett, hogy rájuk akarnák kényszeríteni akaratukat, és uralkodnának rajtuk – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán, az ENSZ genfi székhelyén meghívott vendégek előtt mondott beszédében.

     A Magyar Békekör idézte a kínai elnök szavait, miszerint „Kína sohasem fog terjeszkedő politikát folytatni, sem hegemóniára vagy befolyási övezetekre törekedni”.

     Hszi Csin-ping „Új nemzetközi modellt” sürgetett a békéért, a növekedésért, a nemzetközi kapcsolatok reformjáért, a különböző civilizációk közti partneri viszonyért. Kína ilyen új modellre törekszik az USÁ-val, átfogó stratégiai partnerségi koordinációra Oroszországgal, egységre és együttműködésre a BRICS államokkal - tudatta Hszi Csin-ping.

 
     A Magyar Békekör megjegyezte:  az „új nemzetközi modell” mindenekelőtt az Egyesült Államok új elnökének szóló üzenet, és vélhető célja, hogy az amerikai politikát az eddigi konfrontációs vonalvezetésről a békés együttműködés útjára terelje.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.