Juncker: Oroszország nélkül nincs európai biztonsági rendszer

Brüsszel, 2016. november 27. vasárnap (MSZF)

Oroszország nélkül nincs európai biztonsági rendszer – adott hangot véleményének Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szombaton a Euronews hírtévében.

        A Magyar Békekör idézte kijelentéseit:  „Nagy hibát követett el Obama azzal, hogy Oroszországot regionális hatalomnak tekintette. Tanulnunk kell bölcsességet Oroszországtól, mert nagyon tudatlanok vagyunk. Szeretném, ha Oroszországgal a szokásos kereteken túlmutató megállapodás születne, hiszen Oroszország nélkül nincs európai biztonsági rendszer”.  

      Interjújában Juncker mindazonáltal azt mondta, nem tartja lehetségesnek az oroszellenes szankciók feloldását a közeli jövőben.

      A hazai közszolgálati média nem adott hírt Juncker Oroszországgal kapcsolatos nyilatkozatáról – jegyezte meg a Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.