Itt támogatja a Jobbik és MSZP-Párbeszéd egymás jelöltjeit

Egymás után jelentik be az ellenzéki pártok egymás jelöltjeinek a támogatását. Az atv.hu-hoz eljutott információk alapján a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd 19 egyéni választókörzetben támogatja egymást.

http://www.atv.hu/belfold/20210617-itt-tamogatja-a-jobbik-es-mszp-parbes...

Az atv.hu-hoz eljutott információk alapján a Jobbik 9 helyen támogatja az MSZP-Párbeszéd jelöltjét az előválasztáson, míg fordítva 10 helyen. A Jobbik vidéken Bács-Kiskun megye 2. választókörzetében, (Kecskeméten), Baranya 1-ben (Pécsen). valamint Jászberényben, Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. számú választókörzetében ajánlja az MSZP-P jelöltjeit. Budapesten Zuglóban a Jobbik az MSZP-s Tóth Csabát támogatja, ezen felül XX. kerületben (Budapest 16-os számú egyéni választókörzete), III. kerületben ( Budapest 10-es számú egyéni választókörzete) valamint a XVIII.kerületben támogatja a Jobbik az MSZP jelöltjeit. Pest megye 10. (Monor) és 5. (Dunakeszi) egyéni választókörzetében is MSZP-P jelöltet ajánl a Jobbik maga helyett.

Az MSZP-P 10 helyen javasolja a Jobbikot: Bács-Kiskun megye 1-es számú választókörzetében, Somogy megye 4-ben és 3-ban(Siófok és Marcali), Hajdú-Bihar megye 6-ben (Polgár), Győr 5-ben (Mosonmagyaróvor), Baranya 3-ban (Mohács), Jász-Nagykun-Szolnok 3-ben (Karcag), Tolna 3-ban (Paks), valamint Peste megye 4-ben és 8-ban (Vác és Szigetszentmiklós).

A lista kapcsán Szabó Gábor, a Jobbik országos választmányának elnöke​ az atv.hu-nak elmondta, hogy az megfelel a valóságnak "A Jobbik már eddig is nyíltan felvállalta, hogy nem minden választókerületben állít saját pártos jelöltet, ha úgy érzi, hogy egy másik jelölő szervezet jelöltje alkalmasabb a sajátjánál. Ennek szellemében kötöttünk megállapodást az LMP-vel, a Momentummal, a DK-val és az MSZP-Párbeszéddel is, és hasonlót tervezünk az Új Világ Néppárttal is" - írta válaszában Szabó Gábor.

"A küldött lista pontos, az abban szereplő MSZP-s vagy párbeszédes jelöltek támogatását vagy már rég bejelentette a Jobbik, vagy a következő napokban fogja ezt megtenni, s ugyanez igaz az MSZP-P-re, a listában szereplő jobbikos jelölteket vagy már nyilvánosan a támogatásukról biztosították, vagy a napokban fogják ezt megtenni" -erősítette meg a Jobbik országos választmányának elnöke.

Videó a cikkben!

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.