II. kerületiek albérleti díjra 30 ezer, gondozásra 50 ezer forintos támogatást igényelhetnek

Albérletdíj-, bérpótló és gondozási támogatás is igényelhető a koronavírus miatt a II. kerületben - közölte a kerülte polgármestere, Örsi Gergely a Facebookon.

https://index.hu/belfold/2020/05/03/ii._kerulet_tamogatasok_koronavirus_orsi_gergely/

A világjárvány miatt növelték ezen kívül a hátralékkezelési támogatásba bevonható tartozás mértékét, az eseti gyógyszertámogatás, és az eseti létfenntartási támogatás egyszeri összegét is a II. kerületi önkormányzat honlapja szerint.

Bérpótló támogatásra az a kerületi lakos jogosult,

  • akinek a munkaviszonya vagy egyéb kereseti lehetősége a veszélyhelyzet kihirdetése után szűnt meg,
  • aki nem kap táppénzt,
  • és akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 75 ezer forintot (egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetén pedig a 85 ezer forintot).

Gondozási támogatást is igényelhetnek azok, akik II. kerületi lakcímmel rendelkeznek és olyan hozzátartozókat ápolják otthon, aki szintén kerületi lakos és a kórházi kezelését az április 7. és április 30. közötti időszakban, a járványügyi helyzet miatt szüntették meg, de azóta is gondozásra szorul. A gondozási támogatás havi összege 50 ezer forint, ennek részletei itt érhetők el >>>

Az albérletidíj-támogatás havi összege 30 ezer forint, ezt azok igényelhetik,

  • akiknek már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt is volt II. kerületi lakcímük és bérleti szerződésük,
  • akiknek a veszélyhelyzet miatt van jövedelemkiesésük, ezért nem tudják fizetni az albérleti díjukat,
  • akiknek a családjában az főre jutó havi nettó jövedelem nem haladhatja meg a 85 ezer forintot (egyedül élő esetén a 100 ezer forintot).
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.