HIVATALOS: EKKOR ÉRKEZIK A WINDOWS 11! MUTATJUK, MIRE FIGYELJ

A Microsoft bejelentette, hogy egy frissítés formájában október 5-től hivatalosan is elérhető lesz az új operációs rendszer, a Windows 11.

https://haszon.hu/megorizni/vilag/windows-frissites/nagyon-keszulnek

Nagyon készülnek

A Microsoft június 24-én jelentette be a Windows 11-et, amelyet négy nappal később a Windows Insider program résztvevői már el is kezdhettek tesztelni. A cég azóta hét frissítést adott ki a rendszerre, amelyek funkcióváltozásokat és hibajavításokat tartalmaztak. Úgy néz ki, hamarosan piacképessé csiszolják az új oprendszert, ugyanis Aaron Woodman, a Windows marketingigazgatója egy blogposztban bejelentette: a Windows 11 október 5-től az általános felhasználóknak is elérhető lesz.

Szépen, fokozatosan

Ahogyan azt a Windows 10-nél tapasztalhattuk, az új rendszer is egy frissítés formájában lesz elérhető, egyelőre ingyenesen. A Microsoft az eszközökön tárolt adatok és egyéb tényezők alapján határozza meg, hogy mely készülékek kapják meg az első frissítési ajánlatokat. Azokon a gépeken, amelyeken Windows 10 rendszer van telepítve, illetve megfelelnek a Windows 11 futtatásához szükséges feltételeknek, a Windows Update értesíteni fogja a felhasználókat a frissítés rendelkezésre állásáról. A felhasználók manuálisan is ellenőrizhetik a frissítést a Windows Gépházában, a Frissítés és biztonság (Windows Update) menüpont alatt.

A tervek szerint 2022 közepére már minden futtatásra alkalmas gépen elérhető lesz az új rendszer.

A vállalat azt javasolja azoknak a felhasználóknak, akik gépei nem alkalmasak az oprendszer futtatására, és nem is akarnak új eszközt vásárolni, hogy továbbra is a Windows 10-et használják. Sajnos ez csak átmeneti megoldás, ugyanis a Microsoft 2025-ig fogja támogatni a Windows 10-et.

Hatalmas kihívás

Az első Windows-rendszert 1985-ben dobta piacra a Microsoft, azóta is meghatározó részét képezi a vállalat termékeinek. Az idei második negyedévben a Microsoft 6,6 milliárd dollár bevételt köszönhetett a Windowsnak, ami a cég teljes bevételének 14 százalékát teszi ki. A Windows 11-re hatalmas feladat vár, ugyanis elődje a világ egyik legnépszerűbb operációs rendszerévé nőtte ki magát. A Windows 10-et havi szinten 1,3 milliárd aktív felhasználó nyúzza.

A Windows 11 számos újítással érkezik, ezekről bőven EBBEN A CIKKBEN olvashatsz. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy várja ki türelmesen, amíg az ő gépére is megérkezik a frissítés, ugyanis a neten terjengő nem hivatalos fájlok a legtöbb esetben tömve vannak kártékony vírusokkal, ezt EBBEN A CIKKÜNKBEN részletesebben is kifejtettük.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.