Harmadik hete zárt osztályon az épelméjű terézvárosi kilakoltatott

Pomáz-Budapest, 2016. augusztus 2. kedd (MSZF)

A terézvárosi polgármesteri hivatal által július 15-én erőszakkal kilakoltatott, bilincsbe vert és pszichiátriára hurcolt 72 éves Hüvelyes Lajost harmadik hete tartják a Gálfi Béla kórház zárt osztályán, noha orvosai szerint épelméjű, és nem szorul sem kezelésre, sem gyógyszerezésre – hívta fel a figyelmet a Magyar Szociális Fórum kedden kiadott jelentésében.

A zárt osztály orvosai tudatták Hüvelyes Lajossal, hogy bármikor elhagyhatja a kórházat. De mivel a szerencsétlen rokkantnak nincs hová mennie, hiszen a terézvárosi elöljáróság elvette tőle egyetlen otthonát, kénytelen-kelletlen a pszichiátriai betegek között tölti napjait. A kerületi vezetésnek – a jelek szerint – nem sürgős a megígért tatárszentgyörgyi házról szóló lakhatási szerződés megkötése – írja az MSZF. A szerződést azért nem tudják nyélbe ütni, mert a kilakoltatásakor eltűntek Hüvelyes személyi iratai, és nélkülük nem tudják kitölteni az adatokat. Bundula Csaba alpolgármester telefonon azt ígérte Hüvelyes Lajosnak, hogy augusztus 8-án Tatárszentgyörgyre költöztetik a kórházból.

Az MSZF megjegyezte: nem világos, miért egy zárt osztályon kell kivárnia a terézvárosi polgármester ügyintézését Hüvelyes Lajosnak.

A Lánchíd Rádióban elhangzott nyilatkozatában Bundula Csaba kirohant a mozgáskorlátozott rokkant emberi jogait védő Magyar Szociális Fórum ellen, és azzal az állítással próbálta védeni eljárásukat Hüvelyes Lajos bilincsbe veréséért és pszichiátriára szállításáért, hogy Hüvelyest az MSZF alapító-szervezője, Simó Endre záratta be a bolondok házába (sic!).

A Magyar Szociális Fórum vezetője a Hírhatár hírportálon azt írta a terézvárosi alpolgármester magatartásáról, hogy éppolyan közveszélyes, mint az, hogy egy épelméjű embert zárt osztályra csukjanak.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.