a Hang csapata a segítségedet kéri!

Változást hozhatsz a településeden! A szokásostól eltérően most nem arra kérünk, mint legtöbbször, hogy olvass el és írj alá egy petíciót, hanem arra, hogy te magad legyél a gazdája egynek! 

Mindannyian elkötelezettek vagyunk a környezetünk szépségének, tisztaságának, egészségének megőrzéséért. Ezt számos dolog fenyegeti - az egyiket viszont együtt le tudjuk küzdeni! 

A kémiai szúnyoggyérítés súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz a természet rendjében. Ennek során egy idegmérget tartalmazó rovarirtószert (deltametrint) használnak, amelynek eredményeként minden elpusztult szúnyogra több száz más elhullott rovar jut. De velük pusztulnak a kétéltűek, hüllők, sőt közvetve kisméretű gerinces állatok is. [1]

Van egy másik megoldás: a biológiai szúnyoggyérítés. Ehhez egyrészt kulcsfontosságú a megelőzés: a lakosok fedjék le a kertekben előforduló pangó vizeket, segítsék a fecskék visszatelepülését. Másrészt pedig kérhetjük azt a polgármestereinktől és képviselőtestületeinktől, hogy a kémiai helyett a biológiai szúnyoggyérítést alkalmazzák! Ennek során a tenyészhelyen egy bizonyos baktérium kihelyezésével pusztítják el a szúnyoglárvákat - és semmilyen más állatot!

Arra kérünk tehát, hogy indítsd el a petíciót a településeden a környezetünk védelméért, a biológiai szúnyoggyérítésért! 

 

Petíció indításához kattints ide!

 

A gombra való kattintás után először a petíciód címét add meg (például: Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést Szálkán, Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést Győrben). 

Ezután a petíciód címzettjét írd be: a polgármesteredet és esetleg a településed képviselőtestületét. 

Majd írd vagy másold be a petíció szövegét! Nyugodtan használd az itt található két petíciót mintának: https://szabad.ahang.hu/efforts/nem-kerunk-kemiai-szunyoggyeritest 

Végül add meg a helyszínt, és tölts fel egy, a témához kapcsolódó képet. 

Ezután gyorsan jóváhagyjuk a petíciót, és hozzáadjuk a fent linkelt gyűjtőoldalhoz is - már el is küldheted a barátaidnak, hogy ők is aláírják! 

Bár hosszú a levelünk, mindössze öt percről van szó. Készen állsz? 

 

Igen, elindítom a petíciót!

 

Üdvözlettel: 

Az aHang csapata

[1] Az MTA Biológiai Tudományok Osztálya, az Agrártudományok Osztálya, az Orvosi Tudományok Osztálya és az MTA Ökológiai Kutatóközpont közös állásfoglalása

 

 

Az aHang tevékenységeit olyan felelős állampolgárok támogatják, akik hisznek az általunk felvállalt ügyekben, azonosulni tudnak a közösségünk által képviselt értékrenddel. Csatlakozz hozzájuk, ha teheted, támogasd anyagilag is az aHangot még ma!

Támogatom!

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.