Haldoklik a terézvárosi vezetés által kilakoltatott Hüvelyes Lajos

Budapest, 2017. február 3. péntek (MSZF)

Hüvelyes Lajos, a terézvárosi vezetés által tavaly júliusban kilakoltatott rokkant haldoklik Szent István kórházi ágyán – jelentette a Magyar Szociális Fórum péntek este.

     A válságos állapotban lévő 71 éves férfit péntek délután látogatta meg Simó Endre, az MSZF szervezője, de öntudatlan állapotban találta, lélegeztető berendezésre és infúzióra kötve. Beszélni már nem tudott vele. Orvosa szerint csekély a remény, hogy magához tér.

     A meghurcolt rokkantat júliusban bilincsbe verve szállították Izabella utcai otthonából a pomázi pszichiátriára, mert fél béna létére is ellenállt a kilakoltatásának. Mivel nem részesült az egészségi állapotának megfelelő szociális gondozásban, a pszichiátriáról a dél-pesti kórház, onnan pedig a Szent István kórház elfekvőjébe vitték. Kilakoltatói még tisztességes gyámról sem gondoskodtak, emiatt fél éve egyetlen fillért sem látott a nyugdíjából. A Magyar Szociális Fórumon kívül senki sem törődött vele.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.