Haladékot kaptak az internetszolgáltatók, az NMHH még nem vizsgálódik

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke adott magának 10 hónapot arra, hogy megvizsgálja a fix szélessávú internet sebességét, továbbá hogy meghatározza azt a maximális árat, amelyen az alacsony jövedelműek is hozzájuthatnak az ilyen internet szolgáltatáshoz.

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/az-nmhh-elnoke-kitolta-a-szelessavu-...

AMagyar Közlönyben megjelent rendelet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének tavaly szeptemberi rendeletét módosítja két ponton úgy, hogy az idei augusztus 31-i határidőket kitolja 2022. június 30-ig.

Az eredeti rendeletben az NMHH elnökének idén augusztus 31-ig kellett volna lefolytatnia a helyhez kötött szélessávú internet-hozzáférés sebességét mérő vizsgálatot. Az előírt sebesség a következő:

  • rendes körülmények között elérhető letöltési sebessége legalább 8 Mbit/s,
  • rendes körülmények között elérhető feltöltési sebessége legalább 2 Mbit/s

kell, hogy legyen.

A másik pont szerint - szintén augusztus végéig - kellett volna meghatároznia az NMHH elnökének azt a maximális árat, amely az alacsony jövedelmű fogyasztó vagy a különleges szociális helyzetű fogyasztó számára is biztosítja a széles sávú internet igénybevételét. Az elnöknek a megfizethető árat a csatlakozás létesítése és a csatlakozáson igénybe vett szolgáltatások tekintetében külön-külön kell meghatároznia.

Mindkét pontnál 2022 június 30. lett az új határidő.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.