Hadházy Ákos: Vitapartnerem a bátor visszavonulást választotta

Ahogy arról beszámoltunk, az MSZP-Párbeszéd, a DK és a Jobbik által támogatott Tóth Csaba nem vett részt a Partizán zuglói előválasztási vitáján, sőt, fel is jelenti Gulyás Márton műsorvezetőt.

https://index.hu/belfold/2021/09/14/hadhazy-akos-vitapartnerem-sajatos-d...

chrome-capture - 2021-09-14T082252.389

Az esemény így sem maradt el, Hadházy Ákos, a Momentum jelöltje ismertette programját.

Vitapartnerem sajátos demokrácia-felfogása miatt a »bátor visszavonulást« választotta, így kicsit szürreálisra sikerült a tegnap este

– írja Facebook-posztjában Hadházy, aki szerint akkor lesz kormányváltás, ha nem csak hallanak tőlük a korrupció elleni harcról és elszámoltatásról, hanem ha látják azt is, hogy komolyan gondolják.

Ehhez viszont az kell, hogy akkor is következménye legyen a dolgoknak, ha az elkövetők a mi oldalunkról származnak. Sajnos nincs szükség új ügyek feltárására, mert azok, amiket eddig ismerünk bőven megmagyarázzák, miért vagyunk itt.

A független képviselő a zuglói parkolási ügy felemlegetése után így zárta posztját:

Azért vagyok Zuglóban, hogy megmutassuk: legalább az ellenzéki oldalon nem marad következmények nélkül a korrupció.

Tóth Csaba tegnapi Facebook-posztjában többek között kifejtette, hogy

Mostanra már az is nyilvánvalóvá vált, hogy nem én vagyok az, akinek el kell számolnia. Hadházy Ákos ugyanis a saját szövetségeseivel koránt sem ilyen aggodalmaskodó. Akkor amikor a közélet megtisztításáról beszél kettős mércével mér.

(Borítókép: Hadházy Ákos. Fotó: Partizán / Facebook)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.