Ha Karácsony elhiszi, vége: Orbán megüzente, ha nem indul ellene 2022-ben, békén hagyja Budapestet

Tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának visszatérő vendégeként Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere elmesélte, hogy a miniszterelnök különböző rendű közvetítőin keresztül számtalanszor jelezte már neki, hogy ha nem indul el ellene a 2022-es országgyűlési választásokon, akkor minden oké lesz Budapesttel. Ezen nyilván azt kell érteni, hogy Orbán nem sarcolja tovább a fővárost, nem tesz olyan intézkedéseket, amelyekkel a jelenleginél is nehezebb helyzetbe kényszeríti Budapest vezetését és lakóit.

https://magyarnarancs.hu/villamnarancs/ha-karacsony-elhiszi-vege-orban-meguzente-ha-nem-indul-ellene-2022-ben-beken-hagyja-budapestet-131221

Karácsony az adásban ugyan minősítette ezt – tipikusan A keresztapába illő – üzenetet, azt mondván róla, hogy abszurd feltételezés. Ugyanakkor azt is megerősítette, hogy hatalmas megtiszteltetés számára Budapest vezetése, nincsenek más ambíciói… Ezzel viszont nem ártana óvatosnak lenni. Hisz az orrunk előtt zajló példák tömegei igazolják, hogy Orbán még sosem állt le akkor, amikor fehér zászlót látott, ha az ellenségének kikiáltott fél a tárgyalási szándékát hangsúlyozta. Inkább akkor kapcsolt még erősebb fokozatban – ez a gyávák jellegzetes harcmodora.

Aznap, amikor este Karácsony adásba ment napközben, a „parlament” elfogadta a Színhát- és Filmművészeti Egyetem einstandolását megerősítő törvényt. És sorolhatnánk napestig az elmúlt hónapok, évek hasonló orvul elkövetett kiszorító akcióit.

Tehát, az efféle üzenetekre válaszul nem feltétlenül az ambíciók hiányát eredményes felhozni, elég csak annyit mondani, elmész te a fenébe.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.