Hüvelyes ügy: Tatárszentgyörgy vagy pszichiátriai elzárás?

Pomáz-Budapest, 2016. július 20. szerda (MSZF)

 A terézvárosi otthonából kilakoltatott, bilincsbe vert és pszichiátriára internált Hüvelyes Lajost szerdán felkereste egy bizottság, hogy megállapítsa, vajon jogos-e őrzése a pomázi zártosztályon. A bizottság írásba foglalja majd a véleményét – értesült a Magyar Szociális Fórum.

     Hüvelyes Lajost csütörtökön egy másik deputáció is fel akarja keresni. A családsegítő illetékesek azzal az ajánlattal készülnek előállni, hogy fogadja el a Tatárszentgyörgyön vásárolt kis kertes házat, és kutyájával együtt költözzön oda.

     Az MSZF megjegyzi: az ügy kezd úgy festeni, mintha Hüvelyes egészségessé nyilvánítása attól függne, hogy elfogadja-e a tatárszentgyörgyi lakhatást. A helyzet felveti a joggal való visszaélés és a zsarolás gyanúját. Ha ugyanis a 72 éves rokkant ragaszkodna eddigi otthonához, ahonnan kiköltöztették, és nem fogadná el Tatárszentgyörgyre telepítését, azt kockáztatná, hogy benntarthatják a pszichiátrián.

     A Magyar Szociális Fórum ahhoz a feltételhez kötötte közbenjárását Hüvelyesnél az új lakás elfogadásáért, hogy a terézvárosi önkormányzat írásban adjon garanciát a ház Hüvelyesnek történt kiutalásáról és arról, hogy gondoskodni fognak a mozgáskorlátozott, rokkant emberről.+++

 

Kiad : MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.