Hüvelyes ügy: épelméjűen 12 napja zárt osztályon

Pomáz, 2016. július 27. szerda (MSZF)

      Szerdán múlt 12-ik napja annak, hogy a terézvárosi önkormányzati lakásából július 15-én kilakoltatott 72 éves rokkant Hüvelyes Lajost bilincsbe verve a pomázi Gálfi Béla kórház pszichiátriájára szállították, és megállapított épelméjűsége dacára azóta is ott tartják – jelentette az érintett emberi jogait védő Magyar Szociális Fórum.

     Hüvelyes Lajos nem részesül kezelésben, mert nincs szüksége rá – értesült orvosától Simó Endre, az MSZF szervezője. „Mi csak köztes gazda vagyunk, ő kizárólag szociális okból van itt – fűzte hozzá az orvos. Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, az orvos elmondta, hogy a terézvárosi kilakoltatók nem találják kilakoltatottjuk személyi okmányait, ennek híján pedig nem tudják aláírni a tatárszentgyörgyi kertes házról szóló szerződést. Állítólag még 8-10 napba is telhet, míg pótolni tudják az eltűnt iratokat.

     Bundula Csaba terézvárosi alpolgármester Hüvelyes Lajosra hárította a felelősséget pszichiátrián tartásáért, azt állítván keddi rádiós nyilatkozatában, hogy Hüvelyes Lajos nem kívánja elhagyni a kórházat, mert ott érzi magát biztonságban, és a lakásról szóló szerződést eddig még ezért nem írta alá.

    A pszichiátrián tartott ember szerdán a leghatározottabban cáfolta és visszautasította Bundula Csaba állítását, és kijelentette: „Én innen ki akarok menni! Elfogadtam a tatárszentgyörgyi lakhatást, alig várom, hogy megsimogathassam a kutyámat. Nem rajtam múlik a szerződés megkötése. Én kész vagyok aláírni. Amikor elhurcoltak, magamhoz akartam venni az okmányaimat, a készpénzemet és a mobil telefonomat, de nem engedték meg. Most pedig nem találják, és erre való hivatkozással tartanak engem zárt osztályon” – mondta Hüvelyes az MSZF-nek, az önkormányzatra hárítva a felelősséget benttartásáért.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.