A Hír TV igazi keresztényként mutatta be a vesztegetéssel vádolt Völnert

Most, hogy a nemrég még államtitkárként ténykedő Völner Pált a Polt Péter vezette ügyészség azzal gyanúsítja, hogy vesztegetési pénzeket fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjétől – alkalmanként 2-5 millió forint körüli összeget - előkerült egy jó két évvel ezelőtt készült műsor, melyben Völner arról beszél, hogy mindennapjait áthatja a kereszténység és a hit. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végzett, vallásos nevelést kapott Völner azt is elmondta Turda Adrienn Őszintén című műsorában, hogy egykori iskolájában megtanulta: úgy is lehet vitatkozni, hogy nem ellenségként tekintünk vitapartnerünkre.

https://hirklikk.hu/kozelet/a-hir-tv-igazi-keresztenykent-mutatta-be-a-v...

Amikor viszont a tananyagban ahhoz a részhez értek, hogy miként álljunk ellen a kísértésnek, különös tekintettel a nagy összegű és rendszeres vesztegetési pénzekre, akkor a diákként bizonyára eminens Völner Pali feltehetőleg hiányzott, vagy más, számára éppen fontosabbnak tűnő dolgokra figyelt.

A Hír TV akkori beharangozójából az is kiderül, hogy Völner szerint „ha az ember megéli a hitét, akkor az talán látszik a cselekedetein is ...Mindig mérhetjük egymást úgy, hogy kinek mennyi pénze van... de ha azt a mércét vesszük alapul, hogy az ember Isten képmása, akkor az egész más dimenzióba kerül és akkor az emberi szempontjaink eltörpülnek”.

Bármit is jelentsen ez utóbbi mondat, minden bizonnyal nagyon tanulságos. Különös tekintettel a mostani, bő évvel későbbi történésekre, amikor az ügyészség vesztegetéssel vádolja Völnert. Aki egyébként ártatlannak mondja magát, és mint minden nehéz helyzetben, bizonyára ezúttal is talál megoldást. Más ember talán tanácstalanul és reményvesztetten állna az őt ért vádakkal szemben, ám Völner segítségül hívhatja a hitet, amelyről még azt is elmondja, hogy „bemenni egy templomba alkalmat ad arra, hogy az ember kicsit magába mélyedjen, átgondolja a nehéznek tűnő feladatait és erőt meríthet, hogy azt mondja, nem is olyan nagy az a probléma”.

Most persze van egy kis probléma, ami akár abból is adódhat, hogy a Hír Tv riportja óta több mint két év eltelt, s azóta Völner volt államtitkár már nem úgy keresztény, ahogyan akkor volt. A hit bizonyára ma is betölti a mindennapjait, de ezekbe a mindennapokba – legalábbis az ügyészség alapos gyanúja szerint - időnként egy kevéske (2-5 millió forint közötti) csínyt is bele lehet szuszakolni.

Kíváncsian várjuk, vajon a Hír TV mikor tűzi műsorára a 2019 júniusában készült riportot, esetleg Turda Adrienn, vagy egy másik, kormányhoz szintén közeli sajtómunkás készül-e újabb portréfilmben bemutatni Völner (volt) államtitkár keresztényként megélt mindennapjait.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.