Három kerület is lemondott az önkormányzati piacokról, kormányközeli vevők a színen

Egymás után három kerület döntött úgy, hogy az önkormányzati piacot eladja, vagy külsős cégre bízza. A háromból kettő kormányközeli érdekeltségbe került, a harmadik sorsát illetően még nincs döntés – adta hírül a Népszava.

https://index.hu/belfold/2021/07/16/onkormanyzat-piac-eladas/

Ahogy az Index is megírta, a VII. kerületi képviselő-testület megszavazta, hogy bérbe adják két vállalkozásnak a Klauzál téri vásárcsarnokot. Ezzel a DK-s Niedermüller Péter által vezetett erzsébetvárosi önkormányzat lehetővé teszi a Szini Bélához köthető  Andrássy 52 Bar Kft. és a Pontoonka Group Kft. számára, hogy átalakításokat hajtson végre az épületen, majd legalább 2037-ig üzemeltesse Gastro Market néven a csarnokot.

KAPCSOLÓDÓ

A Fidesz segítségével adhatja ki Niedermüller Péter a Klauzál téri vásárcsarnokot

A Fidesz segítségével adhatja ki Niedermüller Péter a Klauzál téri vásárcsarnokot

A Momentum nem támogatta, az alpolgármester meggondolta magát.

A képviselő-testületben a Momentum nem volt hajlandó kompromisszumra a csarnokkal kapcsolatban, így a Niedermüller Péter által megkötött megállapodást a Fidesz segítette hozzá a szavazattöbbséghez. A kétfős frakció ugyan nem vett részt a döntéshozatalban, de lehetővé tette, hogy a pártszövetség tagjai és a civilek elfogadják az előterjesztést.

Hasonló sorsra jutott az óbudai Kolosy téri piac is, miután a DK-s (2020-ig szocialista) Kiss László vezette önkormányzat a felújítás, a bérleti díjbevételek bizonytalansága, valamint a beruházás megtérülésének számításai alapján tavaly tavasszal az üzletház értékesítése mellett döntött. Az erről szóló tendert a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Kolosy Invest Kft. nyerte meg bruttó 497 milliós ajánlatával, miközben üzemeltetőként a szintén kormányközeli Erdei Bálint Kapu a Promenádhoz Kft. nevű cége is részt vesz az üzletben.

Az V. kerületi Hold utcában található, 1897-ben Cziegler Győző tervei alapján felépült vásárcsarnokot 2014-ben újították fel utoljára, ám a Belvárosi Piac néven újranyitó csarnok egyre inkább elvesztette funkcióját. A járvány alatt drasztikusan visszaesett rá a kereslet, a bérlők többsége felmondott, mire az önkormányzat a piac bezárása mellett döntött januárban. Az újranyitás időpontja bizonytalan, s azt sem tudni, hogy egyáltalán piacként működik-e majd tovább.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.