A gyurcsányozás kiverte a biztosítékot, több betelefonáló is számonkérte a közmédia műsorvezetőjét

Az őszödi beszéd 15. évfordulója határozta meg a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának június 1-i adását, amelyben szokatlan módon több betelefonáló sem értett egyet az uralkodó narratívával.

https://telex.hu/belfold/2021/06/03/a-gyurcsanyozas-kiverte-a-biztositek...

Az alapvetően betelefonálókra épülő műsorban a vonal túloldalán általában idős emberek vannak, őket kérdezik a kormányzati narratívához igazított témákról. Néha azonban mindenki meglepetésére olyan emberek telefonálnak, akik nem értenek egyet az uralkodó állásponttal. Először ebben a cikkben foglalkoztunk a műsorral, később pedig ebben mutattuk be azt az esetet, amikor egy betelefonáló a sajtószabadságról próbált beszélni, de lenémították.

Most egy olvasói levél alapján ismét rendhagyó adásra bukkantunk. Június 1-én Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének 15. évfordulója köré szerveződött a műsor, bejátszották a beszéd legismertebb részleteit, és egy összefoglalóban a beszéd miatt kirobbant tüntetéseken sok esetben tapasztalható rendőri túlkapásokról is megemlékeztek.

A műsor aznapi témái a műsorvezető elmondása alapján egész pontosan a következők voltak:

  • „Mit szól hozzá? Jogosan lehet büszke Dobrev Klára férjére, Gyurcsány Ferencre az elhíresült őszödi beszéde miatt? A hazugságbeszédről játékfilm készült.”
  • „Ön jobban érzi magát, hogy közterületen, teraszokon már nem kell maszkot viselnie?”
  • „Mi az, ami most foglalkoztatja, miről beszélne szívesen?”

A műsorvezető, aki a korábban említett adásokhoz hasonlóan most is Néveri Igor volt, azt is megemlítette, hogy a hangfelvétel 2006. szeptember 17-én épp a Kossuth Rádióban, a Krónika című műsorban hangzott el először nyilvánosan. Vagyis – és ezt már csak mi tesszük hozzá – az akkori közmédiában adásba kerülhetett az aktuálisan hatalmon lévő miniszterelnökről egy súlyos, óriási felháborodást keltő anyag. Nyilván arról megoszlanak a vélemények, hogy most, az Orbán-korszak közmédiájában lemehetne-e bármi, akár csak hasonlóan terhes információ a kormányfőről.

A műsorvezető elmondta azt is, hogy 15 évvel ezelőtt nagyon sokan követelték Gyurcsány lemondását, amit az akkori kormányfő – a műsorvezető szavával élve – „persze” nem tett meg. Néveri beszélt arról is, hogy „egy YouTube-csatornán futó műsorban” Dobrev sok egyéb mellett azt is mondta, hogy büszke a férje beszédére. A műsor nevét, ahol Dobrev ezeket elmondta, nem mondta be a rádiós műsorvezető, de lehet tudni, hogy a homoszexualitását nyíltan vállaló Osváth Zsolt YouTube-csatornáján volt vendég a DK miniszterelnök-jelöltje.

(...)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.