Gyárfás Tamás álláspontját erősíti két újabb tanúvallomás

Born Ádám és Székely Ferenc meghallgatásával folytatódott a Gyárfás–Portik-per a Fővárosi Törvényszéken. A tanúk a vád alapját jelentő Nap-kelte című reggeli televíziós magazin miatti háborúról tettek vallomást, amik Gyárfás Tamás álláspontját erősítették, miszerint a Fenyő János és közte dúló harc számára sikeresen zárult, nem volt oka megöletni a vállalkozót.

https://infostart.hu/belfold/2021/10/01/gyarfas-tamas-allaspontjat-erosi...

A vád alapját jelentő Nap-kelte körüli üzleti vita részleteivel folytatódott csütörtökön a bizonyítási eljárás a Fenyő János meggyilkolása miatt indult perben a Fővárosi Törvényszéken. Fenyő János, a Vico Rt. elnök-vezérigazgatója és Gyárfás Tamás között ez váltotta ki az ellentétet – idézi fel a Magyar Nemzet. Fenyő János meg akarta szerezni az MTV reggeli műsorát, amelyért 1989 óta Gyárfás Tamás és a Székely Ferenc alapító-főszerkesztő vezérelte Nap TV-s csapat dolgozott.

Póta Péter bíró elsőként Born Ádámot hallgatta meg, akit Székely Ferenc – mint az MTV ügyvezető alelnöke – a Nap TV-vel kötött szerződésben foglaltakkal szemben, az egyetértési jog figyelembevétele nélkül jelölt ki 1996. november 12-én a Nap-kelte főszerkesztőjének. Az MTV új elnöke 1996. október 1-jétől Peták István lett, aki a vitát látva úgy döntött, hogy 1997. január 1-jétől az készítheti teljes joggal a Nap-kelte műsorát, akinek a szerződésben foglaltak szerint a Magyar Kereskedelmi Kamara Választott Bírósága igazat ad. A hatóság a Nap TV Kft. mellett döntött.

A második tanú, Székely Ferenc 1989-től mindaddig, amíg 1994 augusztusáig át nem ment az MTV-be, a Nap-kelte alapító főszerkesztőjeként dolgozott. Az ő döntésének eredményeként jöhetett létre 1994. november 1-jén a Stáb TV, amely az MTV által folyósított pénzből a Nap-kelte alkotóit, szerkesztőit, műsorvezetőit, riportereit fizette. A választott bíróság döntését követően Peták István elnök 1997. január 1-jei hatállyal felmondta az MTV szerződését a Stáb TV Rt.-vel és Born Ádám főszerkesztővel – teszi hozzá a lap.

Székely Ferenc a korábbi vallomásában, majd tanúvallomásában is kijelentette, a Fenyő–Gyárfás-vita ezzel lezárult. Azt még Born Ádám is elmondta, hogy

Fenyő János a Nap-kelte című műsort „elengedte”.

A vallomások szerint a vitákból Gyárfás Tamás került ki győztesen, hiszen a kaposvári ügyben felmentették, az úszószövetség elnökének újraválasztották, a Nap-kelte szerkesztésének jogát pedig a Nap TV Kft. visszakapta. A választott bíróság döntése után, 1996. október 11-től Gyárfás Tamás nyugodtan végezhette munkáját.

Ennek ellenére Fenyő Jánost 1998. február 11-én a Margit utcában agyonlőtte Jozef Rohác. Gyárfás Tamást azzal vádolják, hogy a megöletésével ő bízta meg Portik Tamást, amit az olajmaffiózó el is intézett neki. Portik Tamást perújításban vádolták meg azzal, hogy megbízást adott a gyilkosságra, az ügyét egyesítették a Gyárfás Tamás ellen indult perrel.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.