Gulyás Gergely: Akármilyen kisebbséghez is tartozzon valaki, nem kell úgy éreznie, hogy bármilyen jogában sértett lenne

https://24.hu/belfold/2021/06/17/gulyas-gergely-homofob-pedofiltorveny-p...

Magyarországon hál’ Istennek, több mint harminc éve demokráciában élünk, ezért a gyülekezés alkotmányos alapjogát, ha nem Gyurcsány Ferenc van kormányon, mindenki békésen gyakorolhatja törvényes keretek között

– mondta Gulyás Gergely a Hír TV-nek a homofób pedofiltörvény ellen szervezett tüntetésekkel kapcsolatban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint joga van bárkinek egy törvénnyel egyet nem érteni, de úgy gondolják, hogy a gyermekek védelme az állam alkotmányból következő feladata, és

sem a szexualitás öncélú ábrázolása, sem a homoszexualitás népszerűsítése gyermekek előtt nem megengedhető.

Gulyás úgy véli, Magyarországon akármilyen kisebbséghez is tartozzon valaki, nem kell úgy éreznie, hogy bármilyen jogában sértett lenne.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.