A Fudan Egyetem ellen tüntetnek június 5-én a Hősök terén

Június 5-re kormányellenes tüntetést hirdetett a Hősök terére Jámbor András és a Szikra Mozgalom.

https://telex.hu/belfold/2021/05/23/junius-5-tuntetes-hosok-tere-jambor-...

Az esemény Facebook-leírása szerint a Fidesz-kormány elmúlt intézkedései közül is kiemelkedik a Diákváros ügye. „Ott tartunk, hogy a Fidesz a magyar diákok lakhatását és jövőjét árusítja ki azért, hogy a kínai diktatúra elitegyetemét hozhassa az országba” – írják, utalva a IX. kerületi Duna-partra tervezett Fudan Egyetemre.

A tüntetést már bejelentették a rendőrségnek. A szervezők azt kérik, hogy mindenki maszkban érkezzen a tüntetésre. „Az eseményre a napokban meghívjuk az ellenzéki pártokat és civil szervezeteket is, mi azt akarjuk, hogy közösen és sokan fejezzük ki együtt a véleményünk!” – áll az esemény leírásában.

A Mérce korábbi alapító-főszerkesztője, Jámbor András márciusban jelentette be, hogy indulni fog a Ferencváros és Józsefváros nagy részét magába foglaló 6. számú választókerület ellenzéki előválasztásán. A Szikra Mozgalom tagjai a 2019-es önkormányzati választásokon Baranyi Krisztina, Pikó András és Karácsony Gergely kampányát is segítették.

Az ötmillió beoltott elérésnek köszönhetően életben lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának következő fokozata. Eszerint a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó résztvevő által látogatott) rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvényeket pedig bárki szabadon látogathatja – írja a kormányzati tájékoztatóoldal.

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.