Fontos újításra készül a BKK

A BKK már 10 budapesti buszmegállóban teszteli a QR-kóddal ellátott megállótáblákat. A cél, hogy az utasok egyszerűbben tudják megtervezni utazásaikat.

https://www.digitalhungary.hu/e-volution/Fontos-ujitasra-keszul-a-BKK/13...

Fontos újításra készül a BKK

A BKK közleményéből derült ki, hogy a vállalat újszerű megállótáblákat tesztel a főváros több pontján – írta meg a hvg.hu.

Az újítás lényege, hogy a megállók tábláin elhelyezett QR-kódokat beolvasva, egyből a BKK Futárra ugrik telefonunk, ahol megnézhetjük az adott megállóból induló járatokat. Az újítás egyelőre még tesztelési fázisban van. Első körben tíz budapesti megállóban próbálhatjuk ki a QR-kódos megoldást: a Károly körúton, a Deák Ferenc tér három megállójában, a Március 15. tér két megállójában, a Dayka Gábor utca megállónál, A Móricz Zsigmond körtér metróállomásnál, illetve a Dráva utca két megállójában.

A BKK közleményében az is szerepelt, hogy az újítás célja, az utazástervezés megkönnyítése az utazóközönség számára. Emellett egyéb fejlesztésekre is számíthatunk a BKK Futár appban. Az alkalmazásban ezentúl megjelennek majd például a BKK INFO aktuális hírei, lesz valós idejű újratervezés, sőt a megosztás alapú közlekedési eszközök - mint a Bubi - gyűjtőpontjait is láthatják a felhasználók.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.