A fideszes polgármester nem szeretné elveszíteni a DK-s politikust

Amikor Orbán három jövőképet vázolt neki, Cser-Palkovics Andrásnak nem volt kérdés, hogy Fehérvárt választja.

https://nepszava.hu/3123247_a-fideszes-polgarmester-nem-szeretne-elveszi...

"Ha egy településvezető – mindegy, hogy milyen színekben – beleszól az országos politikába, akkor ő maga és a hozzá kapcsolódó reakció is olyan stílusú lesz, mint az országos politikai közbeszéd színvonala. Lehangoló. És most ne kezdjünk bele az ovis szintű vádaskodásba, hogy ki kezdte ezt az egészet. Lényegtelen, hogy ki kezdte, ez az irány biztosan rossz" - fakadt ki a 24.hu-nak adott interjújában Cser-Palkovics András. Aki állítja: nem a vitáktól fél, sőt, azokat szükségesnek tartja. Például maga is sokat vitázik a saját kormányával is, illetve esze ágában sincs akadályozni az ellenzéki előválasztást. Sőt, annak egyik fehérvári résztvevőjét és győzelemesélyesét igencsak feldicsérte.  "Remélem, nem okozok ezzel problémát Ráczné Földi Juditnak, de tény, hogy ő a leginkább együttműködő ellenzéki képviselő a közgyűlésben. Más kérdés, hogyha most leülne velem szemben, és országos politikai kérdésekről kezdenénk el beszélgetni, rövid időn belül kemény vitába bonyolódnánk, de még az sem fajulna el a személyeskedésig. A helyi ügyek 80-90 százalékában viszont egyetértünk. Más véleménnyel vagyok a frakciótársairól, velük sokkal nehezebben megy az együttműködés", mesélte a fideszes polgármester. Aki így két okból sem bánná, ha Ráczné Földi Judit nem jutna be a parlamentbe. Egyrészt szeretné, ha fideszes politikus képviselné a várost az országgyűlésben, másrészt szerinte Fehérvár is jól járna, ha a képviselőasszony itt folytatná a közéleti tevékenységét.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.