FELHÍVÁS- Göncz Árpád mellszobra

                                                           FELHÍVÁS

Egy éve búcsúztattuk Göncz Árpádot. Barátai, tisztelői, akik szeretnénk, hogy a Magyar Köztársaság elnökének emlékét, egykori lakóhelye közelében köztéri szobor is megörökítse, közadakozási felhívással fordulunk magánszemélyekhez, vállalkozásokhoz és civil szervezetekhez.

A mellszobor a Bécsi úti kis parkba kerül majd, ahol Elnök úr barátai 2016-ban már emlékfát ültettek. Az alkotást 2017 októberében, Göncz Árpád halálának második évfordulóján szeretnénk avatni. Várható költsége 4,5 millió forint.

Tisztelettel kérjük Önöket, csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz, támogatásukkal segítsék a szobor elkészítését.

A felajánlások fogadására és a szoborállítás ügyeinek intézésére a Göncz Árpád Alapítványt kértük fel. A gyűjtés állásáról a www.gonczarpad.hu honlapon adunk majd tájékoztatást. További információ az info@gonczarpad.hu címen kérhető.

Felajánlásaikat az alábbi, erre a célra létrehozott, elkülönített számlára juttathatják el:

11705008-21371866.

Külföldi utalás esetén: HU53-11705008-21371866-00000000

A közlemény rovatban kérjük, tüntessék fel:

„Támogatás - Göncz Árpád mellszobra”

Budapest, 2016. november 29.

Aján Tamás, Balogh Csaba, Bojár Gábor, Bródy János, Bús Balázs, Dely Géza, Érdi Sándor, Faragó András, Gulyás András, Kende Péter, Koncz Zsuzsa,     Kozma Imre, Pordán Ákos, Rolla János, Szász Katalin

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.