Fővárosi Önkormányzat: nincs politikai diszkrimináció a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésénél

Inkább együttműködés van.

https://168.hu/itthon/fovarosi-onkormanyzat-nincs-politikai-diszkriminac...

 nincs politikai diszkrimináció a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésénél

Nincs politikai diszkrimináció a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésénél – közölte a Fővárosi Önkormányzat hétfőn az MTI-vel, kiemelve: minden kerülettel egyenlő feltételek alapján dolgoznak. Ezt arra reagálva írták, hogy az V. kerületi önkormányzat hétfői közleményében diszkriminatív fővárosi döntésnek nevezte, hogy bár Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) polgármester már tavaly novemberben előterjesztette kizárólagos lakossági parkolóhelyek létrehozásáról szóló ötletét a fővárosnak, arra Belváros-Lipótváros még mindig nem kapott engedélyt, de a VI. kerületben elindulhatott az új parkolási rend.

A Fővárosi Önkormányzat kifejtette: négy belvárosi kerülettel kezdődött meg a belvárosi parkolási reform megvalósítása. A parkolási csomag két fő, egymással szorosan összefüggő intézkedésből áll: megindul a kizárólag lakossági parkolóhelyek kialakítása és mikromobilitási pontok létesítésével számolják fel a „budapesti rollerkáoszt”.

„A Fővárosi Önkormányzat bármelyik érdeklődő önkormányzattal szívesen együttműködik a budapestiek érdekében, nincs ez másképp az V. kerületi önkormányzattal sem” – fogalmaztak. Rámutattak arra: az új parkolóhelyek kialakításának egyetlen feltétele, hogy elkészüljenek a lakossági helyekre és a mikromobilitási pontokra vonatkozó forgalomtechnikai tervek. Eddig csak a VI. kerületi Belső-Terézvárosban készültek el a végleges tervek, így ott indulhat el elsőként az új parkolóhelyek létesítése – írták.

A szakmai egyeztetések folynak a VII. és a XIII. kerület mellett az V. kerülettel is – jelezte a főváros, hozzátéve: amint elkészülnek a végleges tervek, indulhat a parkolóhelyek kialakítása. „A Fővárosi Önkormányzat mindezekkel együtt is folytatja a szakmai együttműködést, és remélhetőleg az ősz folyamán az V., a VII. és a XIII. kerületben is megindulhat a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kialakítása” – fogalmaztak a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció: Pesti Hírlap archív)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.