EMLÉKEZTETŐ: Nov.20. 15óra Rákos-patak ünnepélyes átadás (Karácsony G. Horváth Cs. Tóth Cs.)

Rákos-patak revitalizált szakaszának hivatalos átadója

Meghívjuk  Önöket 2021. november 20. (szombat) 15:00-kor a Mogyoródi Sportpályán Rákos-patak ünnepélyes átadására,

amelyet közösen adnak át:

 Karácsony Gergely főpolgármester
 Horváth Csaba polgármester  

Tóth Csaba országgyűlési képviselő

 

 

 

Időpont: 2021. 11. 20. 10:00 és 18:00 óra között

 Helyszín: Mogyoródi Sportpálya

 

Résztvevők:

Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője

 

Program:

 

10:00 órakor Horváth Csaba polgármester, Szabó Rebeka és Hajdu Flórián alpolgármesterek mondanak köszöntőt.

Ezt követően Schirilla György testébresztő, közösségi futásra invitál mindenkit, majd a jeges Duna átúszója ezúttal a jéghideg Rákos-patakban mártózik meg.

 

A Rákos-patak hivatalos átadó ceremóniájára 15:00 órakor kerül sor Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth Csaba Zugló polgármestere és Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője részvételével.

 

A Rákos-patak zuglói szakaszának revitalizációja Zugló Önkormányzatának egyik legnagyobb idei fejlesztése mintegy egymilliárd forint értékben. A fejlesztés három ütemben valósult meg. Ebből a Mogyoródi út–Egressy út közötti szakasz a Fővárosi Önkormányzat 2013-ban elindított Tér_Köz pályázatának keretében valósulhatott meg.

Az átadóünnepségen egész nap családi programokkal, koncertekkel várunk mindenkit.

 

Fellép:

12:00 órakor Farkasházi Réka és a Tintanyúl

17:00 órakor Vastag Tamás

 

Az esemény fővédnökei:

Karácsony Gergely, főpolgármester és

Horváth Csaba, Zugló polgármestere

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.