Elkelt a Rác Fürdő

Sok éve húzódó felszámolási eljárás végén, második nekifutásra már sikeres árverésen a fővárosi önkormányzat cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szerezte meg a fürdőt és a szállodát.

https://nepszava.hu/3121447_elkelt-a-rac-furdo

Lassan gyülekeztek a Széchenyi Gyógyfürdő Márványtermében a Rác Nosztalgia Kft. vagyontárgyainak értékesítésére ma délelőtt megrendezett nyilvános árverés résztvevői. A kezdésre alig tucatnyi ember gyűlt össze, akik a regisztráció után illedelmesen üldögélve várakoztak. Öltönyök, szvetterek, tízcentis sarkú lakkcipő, aktatáskák és maszkok nem túl színes egyvelege láthatóan mindenféle izgalom nélkül várta a kezdést, amit Kollár Dávid Mihály felszámolóbiztos svájci óra pontossággal a meghirdetett időpontban meg is ejtett. Kollár a szokásos jogi formaságok után röviden bemutatta a nyilvános ráverés két tárgyát: a 2070 négyzetméteres szállodát, valamint a 3333 négyzetméteres Rác Fürdőt, és arra is felhívta a figyelmet, hogy az ingatanokat jelentős jelzálog terheli és az új tulajdonosnak több korlátozással is számolnia kell. Majd közölte, hogy az árverésre kerülő ingatlanokat senki sem kívánta előzetesen megtekinteni, így a kívülállóban egy pillanatra felrémlett az érdeklődő nélküli árverés képe. Bodzási Balázs közjegyző azonban bejelentette, hogy egyetlen jelentkező adott le a nyilvános árverésen való licitáláshoz szükséges előzetes regisztrációt. A szükséges dokumentumokat tartalmazó nagyalakú barna borítékot nagy sejtelmesen át is adta a felszámolóbiztosnak, akik már már-teátrális mozdulatokkal felnyitotta és ismertette a tartalmát, amelyből kiderült, hogy az árverésen egyetlen cég szeretne licitálni: a Budapest Gógyfürdői és Hévízei Zrt. A cég az előírásoknak megfelelően befizette a 254,4 millió forintos árverési előleget. Mindezek után aligha meglepő, hogy a kíváncsiskodó szemektől elzárva, egy másik teremben - megtartott licit mindössze 12 percig tartott.

(...)

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.