Elkészült a Budapest 100 új honlapja

Elkészült a Budapest100 vadonatúj honlapja (www.budapest100.hu), amely folyamatosan bővülő tartalmakkal várja a népszerű civil ünnep iránt érdeklődőket. A küllemében és tartalmában megújult oldal tableten és telefonon egyaránt böngészhető. A rendezvény hétvégéjére a teljes program felkerül majd letölthető formában is, sőt a különféle szűrési lehetőségeknek köszönhetően a sétaútvonalak tervezését is segíti.

A szervezők továbbra is várják az érintett Duna-parti lakóközösségek, intézmények jelentkezését – függetlenül az épületek korától. Az idei Budapest100 egyik érdekessége, hogy a régi paloták mellett modern és kortárs épületek is helyet kapnak a látogatnivalók között a 18. századtól napjainkig.

Már lezajlott az első lakótalálkozó, ahol kiderült, van, aki muzeológusként maga is kutatja lakóhelyét, és olyan is, aki saját bevallása szerint szinte semmit nem tudott a házról, és "na, de majd most..!" –felkiáltással csatlakozik az önkéntesekhez a szervezésben.

A Budapest100 ötletgazdája a Blinken OSA Archívum, szervezője a KÉK– Kortárs Építészeti Központ Alapítvány.

OS

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.