Elismerte Gyenge Dániel, a Neokohn zsidó híroldal munkatársa, hogy ő van a náci kárlendítős és a nyilas zászlóval pózolós képeken

Gyenge Dániel, a Neokohn munkatársa sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, és azt állítja, már a mostani lelepleződése előtt önvizsgálatot végzett az évekkel ezelőtt történtek kapcsán.

https://media1.hu/2021/08/12/elismerte-gyenge-daniel-a-neokohn-zsido-hir...

Gyenge Dániel

Mint arról korábban a Media1-en már beszámoltunk, nem sokkal azután, hogy Horváth Tamásról, a kormányközeli  és közpénz-finanszírozott vasarnap.hu új főszerkesztőjéről kiderült, hogy a Holokauszt bűneit relativizáló írást jelentett meg, és aktívan részt vett a szélsőjobboldali, neonáci Erő és Elszántság mozgalom tüntetéseinek több demonstrációján, a  vasarnap.hu oldal leleplező fotókat közölt a Brit Mediához tartozó Neokohn.hu nevű zsidó hír- és véleményoldal munkatársáról, Gyenge Dánielről.

Nyilas zászló, hitleri karlendítés

Gyenge Dánielről olyan néhány évvel ezelőtt készült 6 fotót tartalmazó képsorozat jelent meg, amelyek egyikén náci kárlendítést végez, a másik esetben nyilas zászlóval pózol, de a további képek is meglehetősen kompromittálók. Megírtuk azt is, hogy a Neokohn a fotók megjelenése után, a Media1 érdeklődésére egy közleménnyel reagált, melyben azt írják, hogy várják Gyenge Dániel magyarázatát és bocsánatkérését, de ugyanezt várják egyébként Horváth Tamástól is. Seres László, a Neokohn egykori, tavaly november végén távozó főszerkesztője, aki felvette annak idején Gyengét az akkoriban Köves Slomóhoz, az EMIH rabbijához közeli (ma már Rogán Antal barátjához, Shabi Michaelihez és Milkovics Pálhoz tartozó, de az EMIH-ez máig közelálló) hírportálhoz, a Media1-et úgy tájékoztatta, hogy Gyenge Dániel felvételekor nem volt tudomása az újságíró múltjáról, ezért ő is bocsánatvárást vár el tőle.

Gyenge Dániel elnézést kér

Gyenge Dániel nem sokkal a botrány kirobbanása után jelentkezett egy friss írással a neokohn.hu-n. Ebben elismeri, hogy valóban ő van a képeken, a náci jelképekkel való pózolást „fiatalkori útkeresésként” említi és bocsánatot kér az olvasóktól.

„A mai nap folyamán megjelent rólam egy cikk a Vasarnap.hu nevezetű portálon, melyben fiatalkori világnézeti útkeresésemet taglalták, s úgy érzem, függetlenül az írás szándékától melyet a fősodratú ellenzéki orgánumok is fejtegetnek, tartozom egy mély bocsánatkéréssel a Neokohn olvasóközönsége, a szerkesztőség, és a zsidó közösség tagjai felé is. A személyemet érintő cikkben szereplő képek valódiságát nem cáfolom, és azt sem hogy kezdő gimnazistaként, kamaszkoromban vállalhatatlan és ordas eszméknek voltam rabja.”

Az ártatlan emberek millióinak halálát támogató eszme

Gyenge bocsánatkérő írásában elismerte, hogy azok a nézetek, amelyeket a náci karlendítés vagy a nyilas jelképek szimbolizálnak, ártatlan emberek millióinak halálát okozták:

„Felnőtt emberként ezekkel nem tudok azonosulni. Visszataszítónak és megvetendőnek tartom ezeket és sajnálom, hogy fiatalabb korom óta egy hosszú tanulási folyamat kellett ahhoz, hogy megértsem, hogy ez mennyire káros.”

„Fiatal vagyok, most 20 éves. Ám az elmúlt évek során nagy átalakulásom estem keresztül a családi körömnek, a baráti társaságomnak köszönhetően a balgaságom mellett világlátásom, értékrendem szempontjából is. Sokat művelődtem, tanultam azóta, s mivelhogy már egészen zsenge koromban érdeklődtem a múlt történései iránt, s tudásszomjam azóta sem lankadt számtalan historikus könyvet, tanulmányt is olvastam. Elmepallérozásom során fokozatosan eltávolodtam azoktól a szélsőséges, természetellenes, gyalázatos múltú, uszító eszméktől melyeket egykoron vallottam, erről a Neokohnon megjelent cikkeim szellemisége is tanúskodik.

Az ember nem mindig büszke a múltjára, még akkor sem, ha a tizenéves cselekedeteiről van szó. Természetesen amikor szembesítik korábbi tetteivel, az önvizsgálat elkerülhetetlen” – tette hozzá Gyenge Dániel.

A zsidó hírportál munkatársa ezután még hozzáfűzte:

„Tudom a magyarázkodásnak itt nincs helye, a múltban elkövetett összes olyan tettemet és megnyilvánulásomat mélyen megbántam, mely összefüggésbe hozható az újnyilas, neonáci eszmékkel. Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy erre nem a Vasarnap.hu személyemet érintő cikke késztetett hanem már évekkel ezelőtt megfogalmazódtak bennem azok a gondolatok melyek korábbi önmagamat az én szememben is gyalázatosnak láttatták. Ezúttal is kérem, hogy őszinte bocsánatkérésemet a Neokohn szerkesztősége, olvasóközönsége, a zsidó közösség, és minden olyan egyén, közösség akiket megbotránkoztattam elfogadja. Amennyiben a Neokohn lehetőséget ad, szívesen írnék a jövőben arról, hogy mi lehet az oka annak, hogy magyar gimnazisták ilyen nézetekkel találkozhatnak egyáltalán és hogy mit lehet tenni azért, hogy a mai fiatalságot ne babonázzák meg az ordas eszmék.”

Gyenge Dániel egyébként néhány hónappal ezelőtt még rendszeresen publikált az Azonnali.hu nevű  oldalon is (legutóbbi cikkét idén januárban láttuk ott), de az Azonnalin egyelőre nem található reagálás a náci eszméket támogató, szerzőjükről megjelent kínos fotók kapcsán.

Borító: Gyenge Dániel korábban. Fotó: vasarnap.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.