Elhunyt Joul Bchara, a magyarországi szír közösség vezetője

Budapest, 2016. október 9. vasárnap (MSZF)

Budapesten szombat este bensőséges közösségi összetartással és egyházi gyászszertartással emlékeztek meg az életének 55. évében pénteken hirtelen elhunyt Dr. Joul Bcharáról, a magyarországi Fórum Szíriáért Egyesület elnökéről. A családdal, barátokkal, munkatársakkal vállalt szolidaritás és együttérzés jegyében tartott összejövetelen a Magyar Békekör is képviseltette magát.

     A pestlőrinci Szűz Mária és Szent Mihály Arkangyal Kopt Ortodox templom udvarán felvert óriássátorban összegyűltek előtt Júszef Halil, a magyarországi koptok vallási vezetője, továbbá a szír, az arab és magyar közösségek képviselői mondtak megemlékező beszédeket.

     A Békekör nevében Simó Endre jóbarátnak nevezte Joul Bcharát, mert tevékenységével és emberségével, a békés együttélés hirdetésével közelebb hozta egymáshoz a szír és a magyar népet.  „Előadásaival és beszélgetéseivel a Magyar Békekörben ismeretekkel, tudással, barátsággal ajándékozott meg minket, amiért hálásak vagyunk neki és a hazánkban élő szír közösségnek. Tisztelettel és szeretettel gondolunk rá, és együttérzésünkről biztosítjuk szeretteit, barátait, közösségét. Gyászunk közös. Folytatnunk kell amit ránk hagyott, mert népeinknek szüksége van azokra a szellemi és erkölcsi értékekre, amelyeket képviselt” – mondta Simó Endre. +++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.