Eldugott oázisok, Breadpit, na meg Kis-Ázsia – Újra itt az Insider!

Beszélgettünk az Ica Mama Húsboltjának tulajdonosával, megírtuk az Ifipark történetét, csekkoltuk a Breadpit nevű új zuglói pékséget, kirándultunk a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkertben, eközben pedig Rév Marcellt Emmy-díjra jelölték és a Blaha Lujza tér felújítása is megkezdődött – Íme a We Love Budapest legfontosabb és legizgalmasabb cikkei a hétről!

 

 • Szeretnél egy nagy adag salátát vagy húst magad elé venni, esetleg feltett lábbal relaxálnál egy olyan helyen, ahol tudják ki vagy, de nem akarnak a vesédbe látni? A Pozsonyi út szomszédságában nemrég megnyitott Gaby's éppen ilyen.
   
 • Rév Marcell operatőrt az Eufória Trouble Don't Last Always című epizódjáért Emmy-díjra jelölték, a díjátadóra szeptember 19-én kerül majd sor.
   
 • Elkezdődött a Blaha Lujza tér felújítása, szeptemberig átmeneti forgalmi rend lesz a környéken.

 

 • Selyemgombolyító Gourmet Gardenben újrakóstolhatjuk a jól ismert Neked Csak Dezső csapolt, kisüzemi sörkínálatát és a – mostani nevén – Neked Csak Töltő házi kolbászos hot dogját egy szuper burgerrel együtt.
   
 • Megfejtésre váró versek, apa-fiú kapcsolat és énkeresés az orosz hadifogságban – összegyűjtöttünk 8 kortárs magyar irodalmi alkotást, amik nem tipikus nyári olvasmányok, de annál jobb őket olvasni a strandon.
   
 • A Nádor utcában már Anatólia izgalmas ízeit is végigkóstolhatjuk, ugyanis a Türkiz végre egy olyan török étterem Budapesten, ahol Kis-Ázsia minden gasztronómiai potenciálját kihasználják.
   
 • Szomoru Miklós kertészmérnök pilisszentkereszti angolkertje, A Kertész Kertje egy igazi kis ékszerdoboz, ahol most minket is körbevezetett.

 

 • Pallag Erika, az Ica Mama Húsboltjának tulajdonosa beszélt nekünk a Móricz Zsigmond körtér változó közegéről, a változó igényekről és arról, ami mindig állandó: a vevők és a munka iránti szeretetéről.
   
 • Egy szép kánikulai napon egy csapat gyerekkel együtt felültünk mi is a Gyermekvasútra, a teljes vonalon végigmentünk, és közben megvizsgáltuk, mi vár ránk az egyes állomásokon.
   
 • A szobrokban és domborművekben dúskáló paloták között sétálni az egyik legjobb időtöltés, különösen akkor, ha a Palotanegyed legrégebbi utcáján, a Bródy Sándoron megyünk végig.
   
 • Míg ma szívesen sétálunk és üldögélünk a Várkert Bazár árkádjai alatt, addig a szocializmusban az itt helyet kapó Ifipark volt az ifjúság kedvelt szórakozóhelye, a 70-es évek végétől pedig a rockkoncertek fellegvára lett, ahová menő volt járni.

 

 • Eldugott, a család minden tagjával, akár kutyával is látogatható a Bertényi Miklós Füvészkert a visegrádi Apátkúti-völgyben, ahonnan alig akartunk hazajönni.
   
 • Ritka az olyan pékség, ahol a kávékülönlegességeket és finom pékárukat egy kellemes hangulatú, árnyas kertben fogyaszthatjuk el, ahonnan aztán nehéz a dolgunkra indulni – a zuglói Breadpit azonban pontosan ilyen.
   
 • Nyár közepére olyan izgalmas és sokoldalú programokat gyűjtöttünk össze, mint például az első alkalommal érkező Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivál vagy a SUP Fesztivál, de válogathatunk különböző témájú filmestek, koncertek, vagy éppen kiállítások és vásárok közül is.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.