Egységes európai biztonsági protokoll kidolgozását javasolja Ujhelyi

A Nemzetközi utasforgalomban közlekedő buszokra kötelező érvényű, egységes európai biztonsági protokoll kidolgozását javasolta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője.

Ujhelyi István az Európai Parlament közlekedés és turizmus bizottságának alelnökeként kedden Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: a szakmai szervezetek, iskolák és busztársaságok mellett a szakpolitikai csoportoknak is le kell vonniuk az olaszországi Verona mellett egy magyar autóbusszal történt tragédia tanulságait.

Véleménye szerint nem szabad túlzott szabályozással, bürokratikus lépésekkel életszerűtlen lépéseket hozni. Ehelyett annak megvizsgálását javasolta, hogy miként lehet az európai közlekedés biztonsága érdekében együttműködő partnereket találni a szakmai szervezetekkel.

Javaslata szerint a nemzetközi utasforgalomban közlekedő buszokra olyan szabályozást kell kidolgozni, amely segíthet a tragédiával járó balesetek számának minimálisra csökkentésében. A képviselő ezzel kapcsolatban egy, a légiközlekedésben már megszokott, életmentő bemutatót tartana szükségesnek, amelyben a biztonsági övek helyes használatát, a menekülő útvonalak ismertetését, a poroltókészülékek pontos helyét, illetve a vészkijáratot biztosító ablaktörő kalapács használatát ismertetik.

Az egységes biztonsági protokoll bevezetéséig is, valamennyi buszos társaságnak nagyobb figyelmet kell szentelnie a már érvényben lévő biztonsági előírások betartására, a biztonsági, életmentésre alkalmas eszközök meglétének és üzemképességének ellenőrzésére - tette hozzá a képviselő.

Tovább Ujhelyi István sajtótájékoztatójának videójához >>>

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.