Egyelőre nem fogadta el a magyar helyreállítási tervet az Európai Bizottság - a nap hírei

Kettős euróárfolyamot javasol az eurózónában az északi tagállamoknak és a délieknek a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A túlfogyasztás elkerülésére buzdít legújabb podcastjában a köztársasági elnök.

https://infostart.hu/belfold/2021/07/12/egyelore-nem-fogadta-el-a-magyar...

Egyelőre nem fogadta el a magyar helyreállítási tervet az Európai Bizottság. A testület szóvivője azt mondta: még elemzik a múlt pénteken kapott magyar válaszokat, és akár hetekig is eltarthat a feldolgozásuk. Arianna Podesta hozzátette: ha az értékelés több időt igényel, akkor a bizottság javaslatot tesz Magyarországnak a két hónapos határidő meghosszabbítására. A kormány szerint ideológiailag vezérelt politikai támadások lassítják a magyar helyreállítási terv elfogadását. A miniszterelnökség közleményében azt írta: a tárgyalások közel voltak a lezáráshoz, ugyanakkor a pedofil-ellenes törvény elfogadása után a bizottság abszurd követelésekkel állt elő. Varga Mihály pénzügyminiszter közben úgy nyilatkozott, hogy a magyar gazdaság teljesítménye akkor is 6 százalék felett nőhet az idén, ha az európai uniótól egyetlen fillér sem érkezik az év végéig.

Kettős euróárfolyamot javasol az eurózónában az északi tagállamoknak és a délieknek a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Matolcsy György e heti cikkében megjegyzi azt is, hogy az új digitális jegybanki pénz megteremti az elvi lehetőséget az európai monetáris mozgástér tágítására és egy kettős árfolyamrendszer bevezetésére. A jegybankelnök a Magyar Nemzet internetes oldalán azt írta: az Európai Unió tovább veszít korábbi súlyából és a 2020-as években lemarad a pénzügyi, kereskedelmi és az új típusú hadviselés eszközeinek kifejlesztésében.

 

Az Európai Uniónak biztosítania kell, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni a következő időszak európai választásaiba - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben. Szijjártó Péter az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozásán antidemokratikusnak és veszélyesnek nevezte azt, ha a nagy technológiai cégek dönthetnek arról, hogy mely politikus használhat szélesebb csatornákat a választók eléréséhez. A tanácskozáson arra kérte kollégáit, hogy a családok védelme mellett a szólásszabadság megvédését is tűzzék ki célul. Fontosnak nevezte a kiberbűnözés elterjedésének megelőzését.

Néhány óra alatt kimerült a kerete az első olyan uniós pályázatnak, amelyet a 2027-ig tartó uniós költségvetési ciklus forrásaira írtak ki. A 100 milliárd forintra a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások pályázhattak. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár közleményében azt írta: a rendkívüli érdeklődés miatt azon dolgoznak, hogy az újabb szakaszokban az eddig tervezettnél korábban lehessen benyújtani az igényeket.

(...)

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.