Egy szabolcsi DK-s szerint helyben a Fidesszel működik együtt az MSZP jelöltje az előválasztáson

Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.

https://hvg.hu/itthon/20210903_fidesz_mszp_egyuttmukodes?s=hk

Egy szabolcsi DK-s szerint helyben a Fidesszel működik együtt az MSZP jelöltje az előválasztáson

Hangfelvétel bizonyítja a 24.hu értesülései szerint, színeiben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ötös számú választókerületben a DK-s Jakab Tímea arról beszélt egy érdeklődőnek, hogy helyben együttműködés van a Fidesz, valamint a körzetben induló MSZP-s Papp Ildikó között. A portál szerint Jakab a hangfelvételen azt mondja: az előválasztáson a Fidesz segítséget nyújt az MSZP-nek, méghozzá úgy, hogy a kormánypárt szimpatizánsai leszavaznak Papp Ildikóra.

A körzetben Pappal szemben Földi István, a Jobbik jelöltje indul az előválasztáson, ő élvezi pártja támogatása mellett az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt támogatását is.

Az ominózus felvételt az az érdeklődő készítette, aki a DK és az MSZP egyik közös kampányeseményén beszélgetett Jakab Tímeával. Jakab a felvételen állítólag azt is mondta, hogy mind a Fidesz, mind pedig a választókerület érdeke, hogy Földi veszítsen. A DK-s politikus egyben a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjét, Kovács Sándort haverjának nevezte.

Papp Ildikó szerint Földi István aktivistái készítették a felvételt, azonban a beszélgetésnek ő nem volt fültanúja. Szerinte nem kap segítséget a Fidesztől. Ugyanezt hangoztatta a 24.hu-nak Halmi József, az MSZP helyi elnöke is, aki egyúttal a jobbikos jelölt „agyszüleményének” nevezte a történetet. A DK a lap kérdésére elmondta, hogy nincs tudomásuk az ügyről, de kivizsgálják. Mint írták, ha igaz a sztori, akkor az az érintettek a pártból való kizárását vonja maga után.

(Kiemelt képünkön Papp Ildikó látható.)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.