Dobrev Klára emberhez méltó életet szeretne biztosítani a rászorulóknak és bevezetné a rezsiminimumot

Bedurrantotta második fordulós kampányát a DK miniszterelnök-jelöltje Kőbányán.

https://nepszava.hu/3134646_dobrev-klara-emberhez-melto-eletet-szeretne-...

A mintegy 500 fős hallgatósága előtt Dobrev Klára ismét megerősítette: kormányzásra készül és - mint mondta - azért jött, hogy megoldásokat találjon az emberek problémáira. Problémaként említette például, hogy ma Magyarországon az emberek jövedelmének jelentős része a rezsire megy el.

Mint mondta, a 21. század Magyarországán az emberhez méltó élet nem ennyiben áll, ő pedig biztosítani szeretné ezt az életet. Ezért kormányra kerülésük esetén bevezetnék az úgynevezettt rezsiminimumot.

Véleménye szerint ugyanis egy 21. századi Magyarországon a minimiális rezsi mindenkinek ingyen kell hogy járjon, s utána is a nagy többségnek sávosan olcsóbban kell adni, mint ma. Ehhez kapcsolódóan Dobrev Klára azt ígérte: fel fogják újítani Magyarország teljes panelház állományát.

Az egészségügy témáját érintve a miniszterelnök-jelölt azt mondta, be kell vezetni a garantált várakozási időt, vagyis meg kell állapítani, hogy mennyit lehet maximum várakozni az egészségügyben. Ezen kívül szívügyének tekinti az olyan felételek megteremtését, hogy a következő 10 évben legalább 9000 egészségügy dolgozó, 3000 orvos és 500 háziorvos jöjjön vissza a rendszerbe.  Dobrev Klára fontos ügynek tekintette még a rendőrök bérének rendezését. Elmondása szerint Magyarországon sok helyen nincsen rendőr, elmondása szerint 3100 fő hiányzik a rendszerből. Mint megjegyezte, a fegyveresek 150-170 000 forintot keresnek és "gyalázatos munkakörülmények" kell dolgozniuk. Arról, hogy Orbán Viktor most úgynevezett fegyverpénzt helyezett kilátásba jutalom gyanánt, azt mondta: 

a mostani miniszterelnöknek négyévente jut eszébe, hogy emberek is élnek ebben az országban, nem csak gázszerelő szomszédok.

Az előválasztásról szólva kijelentette: még egy hét, utána lenyugszanak a kedélyek. Magára pedig csapatjátékosként tekint, akinek az a feladata, hogy a csapatot egyben tartsa. 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.