DK Budapest: Tiltakozzunk élőlánccal a fairtás ellen a Hajógyári-szigeten!

 A Demokratikus Koalíció budapesti elnökségének elnökeként szeretném a segítségedet kérni. A kormány az elmúlt évek tömeges fakivágásaihoz hasonlóan arra készül, hogy kivágjon nagyjából ezer fát a Hajógyári-szigeten. Erről nem kérdezték meg a budapestieket, sőt az oda rendszeresen járókat, vagy a III. kerületi önkormányzatot sem; úgy gondolták, hogy ők megtehetik, hogy tömeges fakivágásba kezdenek az egyik legnagyobb budapesti zöldterületen. Természetesen ezt mi nem fogjuk annyiban hagyni.

            Egy óbudai civil szervezet és Kiss László, a DK III. kerületi polgármestere élőlánccal fognak tiltakozni a tömeges fakivágások ellen. Most rajtunk a sor, segítenünk kell nekik. Arra kérlek, hogy ha teheted, akkor legyél ott Te is július 8-án, most szerdán este 18:30-tól a Hajógyári-szigeten, a nagyréten! Mi, DK-sok 18 órától gyülekezünk a Hajógyári-szigeten a K-hídnál, a parkolónál. Mutassuk meg a kormánynak, hogy ez a mi városunk és mi megvédjük azt, ami a miénk!

            Bővebb információt a tiltakozás Facebook-oldalán találsz az alábbi linken:

https://www.facebook.com/events/727304578030357/

 

            Mondanom sem kell, hogy nyugodtan hozd magaddal a DK-s zászlódat, kitűződet, mutassuk meg, hogy az óbudai DK-sok és ellenzékiek nem egyedül küzdenek a Hajógyári-szigetért, hanem mögöttük vagyunk mi mindannyian! Számítanak ránk, ott a helyünk!

 

Barátsággal,

Trippon Norber

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.