Diákok követelik, a kormány tegye lehetővé az online oktatásra való átállást!

Az ADOM Diákmozgalom szerint a rohamosan növekvő napi megbetegedéseket a leghatékonyabban a személyes kontaktusok visszaszorításával lehet csökkenteni. Ezért azt javasolják, hogy ahol szükséges, a kormány tegye lehetővé a digitális vagy a hibrid oktatást.

https://hirklikk.hu/kozelet/diakok-kovetelik-a-kormany-tegye-lehetove-az...

Az ADOM Diákmozgalom petíciót indított, amelyben az online oktatás mellett kardoskodnak. A diákok azt szeretnék elérni, ha az igazgató a tanári karral együtt úgy ítéli meg, hogy a magas fertőzésveszély miatt biztonságosabb átállni digitális oktatásra, akkor legyen lehetőségük meghozni ezt a döntést helyi szinten.

Amennyiben az iskola úgy határoz, hogy maradna a jelenléti oktatásnál, a diákok az alábbi intézkedések bevezetését követelik:

Ha valaki egy osztályból Covid pozitív lesz, az egész osztály álljon át digitális vagy hibrid oktatásra. Miután mindenki meggyógyult, vissza lehet vezetni a jelenléti tanítást. A folyosókon tegyék kötelezővé a maszkhasználatot, a tanteremben meg állandó ülésrend legyen maszkhordási kötelezettség nélkül, a lehető legnagyobb távolságtartással.

Tegyenek ki az iskola minél több pontjára kézfertőtlenítőszert és szappant, és vezessék vissza a lázmérőzést.

A diákok azt is szeretnék, hogy népszerűsítsék az oltás felvételét! Úgy vélik, az oltás védelmet nyújt a súlyos megbetegedés ellen, illetve akiket beoltottak, megbetegedés esetén nem haltak bele a vírusba.

Ha bármelyik diák rosszul érzi magát, legyen megengedett a hiányzása. Szerintük agy világjárvány közepén érdemes lenne lazítani a hiányzás szabályain. Javasolják, hogy a betegség miatti hiányzás legyen automatikusan igazolt hiányzás, ha a szülő is megerősíti gyermeke rosszullétét. Úgy gondolják, a szülő is meg tudja állapítani ha beteg a gyermeke, az igazolások miatt ne érje plusz terhelés a háziorvosokat.

petíciót eddig több, mint 3600 diák írta alá. 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.