Díszkivilágítással, fotókiállítással, díszelőadással emlékeznek ma Trianon 101. évfordulójára

101 éve írták alá az első világháborút lezáró, a történelmi Magyarország határait átrajzoló trianoni békeszerződést, melynek évfordulóját egy évtizede a nemzeti összetartozás napja néven ünneplünk. Az évfordulóra pénteken országszerte és a fővárosban is megemlékeznek, a központi programok Budapesten délelőtt 9 órakor kezdődnek:

https://444.hu/2021/06/04/diszkivilagitassal-fotokiallitassal-diszeloada...

  • az Országháznál kültéri fotókiállítás nyílik;
  • magában az épületben 10-17 óra között díjmentesen tekinthető meg a Szent Korona - védettségi igazolvánnyal;
  • A Nemzeti Színházban este hattól díszelőadást tartanak.
  • 20:21-kor Budapesten és a világ több más városában meggyújtják az "összetartozásunk tüzét".
  • A Halászbástyát nemzeti színekkel világítják ki.

A megemlékezések miatt reggel 8:50-9:20 között a kettes villamosok nem közlekednek a Kossuth és a Jászai Mari tér között. Este nyolc és fél tíz között a Hősök teréről a Kossuth Lajos térre vonulnak megemlékezők, az érintett útszakaszokon lezárásokra kell számítani. (Via Telex)

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.