Csaknem negyedmillió új fertőzött egy nap alatt

https://magyarhang.org/belfold/2020/07/17/csaknem-negyedmillio-uj-fertozott-egy-nap-alatt/

Koronavírus – Védőmaszkok

Koronavírus – Védőmaszkok

Újra rekordot döntött a 24 óra alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma a világban: a worldometers statisztikai oldal szerint csütörötkön 248 914 embernél készült pozitív teszt. Az Amerikai Egyesül Államokban is megdőlt az eddigi csúcs: 73 388 új esetet találtak. Brazíliában csaknem 44 ezer új beteget regisztráltak, Indiában 35 ezret, Dél-Afrikában pedig 13 ezret.

A járvány tehát nem csitul a világban: csütörtökön 25 olyan ország volt, ahol ezernél több új pozitív tesztet találtak a szakemberek. Európában továbbra is csökkenő tendenciát mutat a járvány (14 782 új eset, ebből 6428 Oroszországban), miközben Észak- és Dél Amerikából 150 000 új fertőzést jelentettek, Ázsiából 64 ezret és Afrikából húszezret. A járvány következtében csütörtökön 5741 ember hunyt el világszerte.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.