Csak most törölték el a nyugdíjas idősávot

2021. május 24. Számos cikkben hívták fel már a figyelmet a mostani, a Covid-ot lecsengető szabályok furcsaságaira. A kereskedelmi szakportál több, a boltokat érintő abszurditást is összeszedett.

https://www.azenpenzem.hu/cikkek/csak-most-toroltek-el-a-nyugdijas-idosa...

Megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amelyben a belügyminiszter megállapítja, hogy az  ötmilliomodik védőoltást is beadták. Ezzel vasárnapra hatályba léptek a már bejelentett lazítások.  Kicsit furcsának tűnnek a most hozott szabályok. Mint az egyik Facebook kommentben egy momentumos politikus leírta: ha a Budapest Parkban nem szól a zene, akkor bemehet bármennyi ember igazolvány nélkül, de ha szervezetten isznak, akkor csak 500-an, viszont, ha elkezd játszani egy zenekar, akkor ki kell mennie annak, akinek nincs védettségi igazolványa, kivéve, ha menyasszony is van, mert akkor nem kell az igazolvány, de csak 200-an maradhatnak.

A legfuribb döntés a Blokkk.com szerint, hogy a 2020 december 12-től csak felfüggesztett, a 65 év felettiek védelmét célzó idősávot a jogszabályból most már végleg törölte a kormány. Eddig ott volt, de hát – állítja a kereskedelmi portál – létezésének utolsó köreiben sem érdekelt sokakat már.

Más a szabály a boltok előtt, mint amúgy a közterületeken

A boltokban továbbra is kötelező a maszk viselete, amit már bő esztendeje nyögnek a vásárlók és az eladók, szünet nélkül. A pláza sem kivétel, tehát ha ott kilép a vevő a boltból, nem veheti le a maszkot, csak ha elhagyja a bevásárlóközpont területét. Megmaradt a március 28-tól bevezetett négyzetméteres szabály. Ezzel kapcsolatban megjegyezték, hogy a hatósági ellenőrzések nyomán van némi félreértés a boltosok és a biztonsági őrök körében. A jogszabály kizárólag azt mondja ki, hogy meg kell határozni, a nyitvatartás bármely időpontjában egyszerre hány vásárló lehet a boltban, amiről a bejáratnál elhelyezett kiírásban is tájékoztatni kell a vásárlót. A jogszabály ugyanakkor nem írja elő, hogy a boltosnak milyen módon kell számolnia, ellenőriznie a belépők hadát, ebből azért volt már vita hatósági ellenőrzéskor. 

Ha éppen többen mennének be a boltba, mint ahányan a négyzetméter szabály alapján bezsúfolódhatnak, jöhet a sorállás a bolt előtt. És akkor be kell tartani a másfél méteres távolságtartási szabályt, ami egyébként közterületen már nem kötelező. A plázák folyosóján is maradt a távolságtartási kötelezettség.

Szerző: Azénpénzem

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.