BUDAPESTEN VAN A VILÁG EGYIK LEGMENŐBB KERÜLETE A TIME OUT SZERINT

A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők bevonásával összeállította a világ legmenőbb városnegyedeinek a listáját. A kérdőívben a gasztronómia, a szórakozás, a kultúra és közösségi élet szempontjai szerint mérlegeltek a felmérés készítői, ami alapján Újbuda a 49 város közül az előkelő 7. helyen végzett. Nem mellesleg az első három helyet Koppenhága, Chicago és Szöul egy-egy városrésze szerezte meg.

https://www.travelo.hu/budapest/20211011-magyarorszag-budapest-ujbuda-ba...

A Bartók Béla úti legendás Hadik kávézóANDÓDY DÓRA/BARTÓK BÉLA BOULEVARD/FACEBOOK

A XI. kerület nem véletlenül került fel a legmenőbb városrészek listájára: a szócikk szerzője szerint korábban csak a szecessziós Gellért-fürdő miatt jártak ide az emberek, de ma Pest belvárosi kerületeivel vetekszik. Kiemeli a fákkal szegélyezett Bartók Béla út bohém kávézóit, bárjait és független művészeti galériáit. Említést tesz az egykori elhagyott színházból kialakított bárról a Feneketlen-tónál, az A38 hajóról, a Kopaszi-gát homokos strandjairól és folyóparti bárjairól, valamint a nemrég a kerületbe költözött Dürer-kertről.

Hogy hogy néz ki egy tökéletes nap a Time Out cikkírója szerint? Reggelivel indul a Kelet Kávézóban, ahonnan rögtön túrázni indulhatunk fel a Gellért-hegyre. Innen vissza Bartókra, majd vegyük a Kopaszi-gát felé az irányt, ahol megebédelhetünk. A Dürer-kertben elfogyasztott itallal zárhatjuk a napot.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.