Budapest 50 legjobb terasza, séta a Palotanegyedben, kovászkaland Budán – Újra itt az Insider!

 

 

Szia, örülünk, hogy itt vagy!
 

Elkészült negyedik városi sétánk, összegyűjtöttük Budapest 50 legjobb teraszát, csekkoltuk a Dürer Kert új helyszínét, kovászkalandba csöppentünk az új Arán Pékségben, megnéztük a Százados úti művésztelepet, de feltérképeztük a budapesti és környékbeli állatos helyeket is – Íme a We Love Budapest legfontosabb és legizgalmasabb cikkei a hétről!

 

 • Bódis Krisztián képein ezúttal a századelőn épült bérházaink velencei csempéket idéző, geometrikus mintákkal és virágokkal teli terrazzolapokkal burkolt padlózatát csodálhatod meg.
   
 • Hivatalosan is megnyitott a II. kerületben a Hello Buda – Fresh Market, egy hely, ahova nem csak bevásárolni jössz: minőségi alapanyagok, ínyencségek, street food, bár, dizájnpiac és minőségi kikapcsolódás.
   
 • Rózsavölgyi Roland és legjobb barátja, Horváth Adorján a Covid alatt gondolt egy nagyot, és digós múltjukat hátrahagyva célul tűzték ki, hogy Gödöllőt is megismertessék az igazi nápolyi pizza iránti szenvedéllyükkel. A Napolizzában jártunk.
   
 • Kálmán Makláry Fine Arts Galériában nyáron is a francia és magyar kapcsolatoké a főszerep, sikeres Magyar-Párizs-kiállítássorozatuk harmadik részében most szobraik mutatkozhatnak be. 

 

 • Ha valakinek fájó hiány még mindig az egykori West-Balkán a Kopaszi-gáton, az most fellélegezhet. Nem messze onnét, a Duna partján talált új otthonra a Dürer Kert.
   
 • Európa legrégebben működő művésztelepe eredetileg csak ideiglenesen maradt volna a Százados úti területen, de az idő és a történelem úgy hozta, hogy már 110 éve ott van.
   
 • Ha hekkezni támad kedvünk, általában a Római-part felé vesszük az irányt, a XXIII. kerületi Halas Gusztival azonban erős vetélytárs szállt be a versenybe.
   
 • Egyre jobban vonzódunk a kézzel készített, személyes történeteket is mesélő tárgyakhoz, ilyenek a kerámiából készülő használati és dísztárgyak is. Öt alkotót mutatunk most be.

 

 • Paddy, az Arán Pékség anyakovásza immár két helyen tart bennünket jól, ugyanis a Wesselényi utcai Arán után végre Budán, a Móricz Zsigmond körtéri farmerbolt helyén is új üzlet nyílt.
   
 • A Fővárosi Állat- és Növénykertet már ajánlottuk korábbi válogatásunkban, most 2 budapesti és 8 fővárosközeli farmot, élményparkot mutatunk, ahol az állatsimogató mellett egyéb szolgáltatások vagy újdonságok is várnak.
   
 • Salt Budapest, hazánk jelenleg egyik első számú fine dining étterme nemcsak túlélte a bezárást, hanem talán jobban csillog, mint valaha! Tóth Szilárd séffel és Boldizsár Máté sommelier-étteremvezetővel beszélgettünk.

 

 • A nyár beköszöntével és a szabályok enyhülésével újra birtokba vehettük kedvelt teraszainkat, ahol védettségi igazolvány nélkül is kedvünkre lazíthatunk kedvesünk vagy barátaink társaságában. Megmutatjuk 50 kedvencünket!
   
 • Negyedik városi sétánkon a Palotanegyed jobbnál jobb kiállítótermeit járhatod végig, és ezúttal sem feledkeztünk meg a környék izgalmas gasztrohelyeiről sem.
   
 • Július 1. és 7. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Waldorfesztet Zebegényben, felidézhetjük az elmúlt 20 év emlékeit a 30Y-nal a Budapest Parkban, de akár csillaglesen is részt vehetünk a Svábhegyi Csillagvizsgálóban. Íme heti programajánlónk!
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.