Bemutatkozott az iPhone 13

Összesen 4 telefon, 2 új tábla, valamint a friss okosóra volt most terítéken.

https://sg.hu/cikkek/it-tech/147022/bemutatkozott-az-iphone-13

Az Apple a várakozásoknak megfelelően sort kerített saját rendezvényére, amelyen bemutatták új termékeiket. Ezek közül természetesen az okostelefonok számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre, most azonban igyekszünk végigfutni az összes, ezúttal részletezett megoldáson.

A hivatalos rendezvényen az iPhone 13-sorozat kapta a főszerepet, amely összesen 4 tagból áll. Ezek a példányok elsősorban a kameramodul, a maximum 120 Hz-es frissítési ráta, valamint a megszokottnál hosszabb üzemidő révén nyújtanak előrelépést, miközben az árak maradnak az eddigi szinten. A kijelző mérete 6 hüvelyk felett van, kivéve az iPhone 13 mini típust, amely 5,4 hüvelykkel is megelégszik. Az Apple A15 chip ezúttal is 5 nanométeren készül, ez a teljesítmény terén javít, a cég azonban az akkumulátorok és az üzemidő kapcsán igyekezett komoly előrelépést elérni, ennek eredményeként pedig előbbiek méretét, illetve utóbbi hosszát növelték meg. Átlagosan másfél-két órával tovább használhatjuk majd a készülékeket, ami ugyan nem óriási változás, mégis segíteni fog majd a hétköznapokban.

Videó a cikkbben!

A TrueDepth-kamerák mérete picit csökken, ezzel kevésbé emelkednek ki a burkolatból, miközben maga a külső nem sokban módosul az előző évi generáció tagjaihoz képest. Maradt az edzett üveg és a rozsdamentes acélkeret kombinációja, az IP68-minősítés pedig szintén megjelenik itt, legalábbis ami a két Pro-változatot illeti – ez utóbbiak a színek terén kissé visszafogottak, míg az iPhone 13 és a mini kapcsán jóval élénkebb árnyalatok is megjelennek a kínálatban. A mini ára 700 dollártól indul, az alapváltozat 800 dollárnál kezdődik, míg a Pro és a Pro Max sorrendben 1000 és 1100 dollárba kerül majd, legalábbis a legolcsóbb, legkisebb tárhelyet kínáló változatok esetében. Az előrendelés szeptember 17-től elérhető, a kiszállítás egy héttel később kezdődik majd.

Videó a cikkben!

A táblák szegmensében két új iPad futott be, a mini ára 500 dollár, míg az új, 9. generációs iPad friss 12 megapixeles kamerát kapott, ennek induló ára 330 dollár. Az okosóráknál a Watch Series 7 képviseli az új generációt, ennek nagyobb kijelzője és tartósabb kivitele 400 dolláros induló árat tett szükségessé. Ami a szoftvert illeti, az iOS 15 szeptember 20-án jelenik meg, a watchOS 8 ugyanezen napon válik majd elérhetővé.

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.