BALOLDALI SZIGET FESZTIVÁL 2016. szeptember 2 – 4.

BALOLDALI SZIGET FESZTIVÁL 2016. szeptember 2 – 4.

IRÁNY HORÁNY

KULTÚRA – SPORT – POLITIKA

Magyarország nem a Pancho aréna, Budapest nem Felcsút, a gyűlölet nem erény, a szegénység leküzdhető, a lakhatás megoldható, az oktatás és az egészségügy alapérték.

A rendszerváltás történelmi tapasztalatai,

A mezőgazdaság és az ipar kisajátítása,

    Európa jövője, a terrorizmus hatásai és következményei,

 A Fidesz legyőzése, a demokrácia visszaállítása után szabad választások,

      Feltétel Nélküli Alapjövedelem és a csökkentett munkaidő,

            Menekültkérdés – bevándorlás – kivándorlás,

                Rasszizmus és az újfasizmus megerősödése,

                   A szakszervezetek erőtlensége,

                        A jövő szocializmusa,

                               Elnökök vitája,

                                       TTIP, stb.

Kulturális programok. Író-olvasó találkozók,  filmklubok, bányásznapi megemlékezés, a baloldali sajtó bemutatkozása, a valós hírek világa, fórum, teaház, tábortűz, színművészek, kórusok, zenekarok.

Előadók. Artner Annamária, Böröcz József, Csapodi Tamás, Erőss Gábor, Gőgös Zoltán, Hajdú János, Hegyi Gyula, Karácsony Gergely, Kiss Viktor, Korózs Lajos, Komjáthi Imre, Kordás László, Krausz Tamás, Maite Mola, Melegh Attila, Misetics Bálint, Setét Jenő Brada, Szalai Erzsébet, Szanyi Tibor, Szentpéteri Györgyi, Székely Tamás, Tamás Gáspár Miklós, Tóbiás József, Szlimán Ahmed, Újszászi Györgyi, Vajnai Attila és még sokan mások.*

Fellépők. Baranyi Ferenc, Galkó Balázs, Garai Róbert, Kertész Péter, Kövesdi László, Merényi Judit, Moldova György, Szabó Endre, Zsolnai Júlia, Mouksa Együttes, Ságvári Endre Ének és Szavaló Kórus.

Helyszín. Regatta Szabadidőközpont – Horány, Parti út 16.

Megközelítés. Távolsági buszjárattal Budapest-Újpest városkaputól Dunakeszin a horányi révig (20 perces menetidő), onnan komppal lehet átjutni a szigetre. A révtől tízperces sétával érhető el a szabadidőközpontot. Autóval: a Dunakesziről induló autós- és gyalogoskomppal vagy Szentendre irányából a tahi hídon keresztül lehet bejutni a Szentendrei-szigetre (Leányfalu, Tahitótfalu, Szigetmonostor érintésével).

Árak

Péntek–szombat–vasárnap (2 éjszakai szállás, 7 étkezés, üdülőhelyi díj + regisztráció): 12 ezer Ft.

Péntek–szombat vagy szombat–vasárnap (1 éjszakai szállás, 5 étkezés, üdülőhelyi díj, regisztráció): 9000 Ft.

Egy nap szállás nélkül (2, ill. 3 étkezés és regisztráció): 2.000 Ft.

Sátorban: 1 nap 2500 Ft, 2 nap 4000 Ft, 3 nap 5000 Ft (szállás és étkezések+ regisztráció).

Regisztrációs díj (étkezés és szállás nélkül): napi 500 Ft (büfé van).

Elhelyezés: 4–6–8 személyes szobákban.

Jelentkezni lehet: somijudit@yahoo.fr

Előleg fizetendő (bankszámlaszámmal mailben közöljük)

*Néhány előadóval az egyeztetés még nem végleges.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.