Az orosz tudományos akadémia tagjává választották Henry Kissingert

Az orosz tudományos akadémia tagjává választották Henry Kissingert

Moszkva-Budapest, 2016. október 29. szombat (MSZF)

 

     A Magyar Békekör szombaton jelentette, hogy az Orosz Tudományos Akadémia tagjává választották Henry Kissingert. Az eseményt - Borisz Csetveruskin akadémikus jelentette be pénteken.

     Az Egyesült Államok elnökének egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, majd az amerikai kormány külügyminisztere a globális problémákról szóló tanulmányai miatt nyerte el a tisztséget. A 93 éves politikus az enyhülési politika egyik megalapozója volt. 1973-ban Nobel békedíjjal tüntették ki a vietnami háború befejezését szentesítő párizsi béke-megállapodásért.  

     Csetveruskin kiemelte Kissinger művei közül a „Nukleáris fegyverek és külpolitika”, „A fehérházi évek” és a „Kell-e Amerikának külpolitika?” címűt. Henry Kissingert számos amerikai állami kitüntetésben részesítették, köztük az elnök Szabadság Érdemrendjével tüntették ki, az Egyesült Államok legmagasabb civil kitüntetésével, melyet azok kaphatnak, akik kiemelkedő munkával szereztek érvényt az amerikai nemzetbiztonsági érdekeknek, és járultak hozzá a világ békéjéhez.

     Kissingerrel együtt az Orosz Tudományos Akadémia tagjává választottak további hat béke Nobel-díjast:Serge Haroche és Martinus Veltman fizikust, Roger D. Kornberg, Jean-Pierre Sauvage és Dan Shechtmann kémikust és Kenneth J. Arrow közgazdászt.

     A Magyar közszolgálati média nem adott hírt Kissinger és a többi béke Nobel-díjas megválasztásáról az Orosz Tudományos Akadémia tagjává – jegyezte meg a Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.