Az Orbán-unokák Összeszámolásának Napja

https://kolozsvaros.com/2021/06/01/az-orban-unokak-osszeszamolasanak-nap...

Egyszerűen csodálatos az az életrajz, amit a köszöntőhöz csatoltak. Tényleg csak néhány részletet emelek ki, kár lenne túlságosan sok időt fecsérelni a nagy államférfi élettörténetének feszegetésére. Már csak azért is, mert nekem aligha fizetne ezért bárki, akinek igen, az meg egyenesen könyvet ír a témáról.

1989-90-ben az oxfordi Pembroke College-ban tanult.

Innen mindössze annyi maradt ki, hogy a dolgot Soros György finanszírozta, előtte két évig a Soros Alapítvány által működtetett Közép-Európa Kutatócsoport munkatársaként jutott jövedelemhez. Az oxfordi tanulmányok nem egy és nem is két évig tartottak, ahogy az évszámokból következtetni lehet. 1989. szeptemberétől 1990 januárjáig ívelt ez az időszak, de a négy hónap sem négy, tanulással töltött hónap volt, csupán néhány hetes tanulmány fért bele, aztán hazarohant őfényessége, mert itthon választásokat rendeztek. Nem nagyon akart lemaradni a lehetőségről. Tehát Soros kidobta az ablakon a pénzét, Orbán semmiféle képzést nem szerzett (ahogy egyébként a diploma megszerzése után sem), mégis ezzel az oxfordi iskolával henceg évek óta.

1989 nyarán tagja volt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjának. 1990 óta a Magyar Országgyűlés képviselője. 1990-1993 között a Fidesz frakcióvezetője, majd a párt elnöke. 1998-2002 között a Fidesz – Magyar Polgári Párt vezette koalíciós kormány miniszterelnöke.

(...)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.